18:13 13.02.2018

Незабаром Київ може обміняти двох військових-зрадників на утримуваних у РФ українців

2 хв читати

Найближчим часом планується обмін колишніх військовослужбовців Збройних Сил України Олександра Баранова та Максима Одинцова, засуджених за державну зраду та дезертирство до 13 і 14 років позбавлення волі відповідно, на ув'язнених у Росії українців.

"Найближчим часом можливий обмін", - сказав у вівторок адвокат засуджених Валентин Рибін, повідомляє інтернет-видання "Українська правда".

Захисник уточнив, що всі деталі про формат обміну та осіб, на яких обміняють М.Одинцова та В.Баранова, стануть відомі вже після обміну.

В.Рибін додав, що вже не вперше займається такими справами, й наразі "узгоджуються формальності".

Як повідомлялося, 20 листопада 2016 року співробітники СБУ затримали цих дезертирів на адміністративному кордоні з Кримом біля пункту пропуску "Чонгар" (Херсонська обл.). Суд ухвалив рішення про їх арешт на 2 місяці з альтернативою внесення застави. Згодом можливість застави суд скасував. Суд відмовився об'єднати в одне провадження справи М.Одинцова й затриманого разом із ним О.Баранова.

Наприкінці грудня 2016 року військова прокуратура Миколаївського гарнізону Південного регіону України завершила досудове розслідування і направила до суду обвинувальні акти стосовно двох колишніх українських військовослужбовців О.Баранова та М.Одинцова, які зрадили присязі та перейшли на бік країни-агресора. Їх підозрюють у дезертирстві та державній зраді. Так, колишні молодший сержант і прапорщик, проходячи службу в одній із військових частин, дислокованих на території Автономної Республіки Крим, під час окупації півострова не виконали наказ про прибуття до нового місця служби й залишилися на окупованій території, тим самим вчинивши дезертирство, у зв'язку з чим їх було оголошено в розшук. Надалі вони уклали контракти про проходження військової служби у ЗС РФ.

13 лютого 2018 року стало відомо, що О.Баранов і М.Одинцов засуджені за державну зраду й дезертирство до 13 і 14 років позбавлення волі відповідно. Захист готує оскарження вироків. Як повідомляє інтернет-видання "Крим. Реалії", Дарницький райсуд Києва 6 лютого оголосив вирок М.Одинцову та призначив покарання у вигляді позбавлення волі терміном на 14 років. Подільський райсуд Києва через два дні засудив до 13 років позбавлення волі О.Баранова.

Під час судового засідання О.Баранов і М.Одинцов своєї провини не визнали.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна і Польща погодили продовження діяльності Польського центру підтримки культури в Україні на 2024 рік

World Monuments Fund реалізує майже 20 проєктів, спрямованих на збереження архітектурної спадщини України

Зеленський звільнив Марка Шевченка з посади посла України в Молдові

Глави МЗС України та Індії провели в Нью-Делі двосторонні переговори та оглядове засідання міжурядової комісії

Карандєєв анонсував будівництво безпечного фондосховища для українських музейних цінностей

У низці областей України в п'ятницю очікуються грози

Наразі немає інформації про можливий перетин повітряного простору Молдови російськими ракетами під час атаки на Україну - ПС ЗСУ

Зеленський назвав пріоритети в роботі РНБО

На Хмельниччині внаслідок атаки РФ пошкоджено 6 приватних будинків і дитячий табір, без постраждалих

Затримки в допомозі США Україні збільшують загрозу оперативного успіху РФ - ISW

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА