08:46 16.11.2017

ВККСУ закликає не використовувати конкурс до Верховного Суду в інформаційних війнах

2 хв читати
ВККСУ закликає не використовувати конкурс до Верховного Суду в інформаційних війнах

Вища кваліфікаційна комісія суддів України (ВККСУ) просить припинити спекуляції навколо конкурсу до Верховного Суду.

"Ми закликаємо будь-які організації, приватних осіб, представників громадського сектора та ЗМІ не використовувати конкурс до найвищої судової інституції в інформаційних війнах та не дезінформувати населення", – йдеться в заяві ВККСУ, оприлюдненій на сайті комісії в середу.

У заяві зазначено, що конкурс до Вищого Суду, який ВККСУ проводила з 7 листопада 2016 року по 27 липня 2017 року, є безпрецедентним для української і міжнародної громадськості. До підготовки конкурсу було залучено близько 200 різних фахівців та декілька міжнародних проектів, які дали конкурсу високу оцінку. Проте деякі суб'єкти намагаються дискредитувати його результати та завдати шкоди державі.

"Для припинення спекуляцій ВККС ще раз повідомляє, що під час конкурсу всі кандидати в період із 22 листопада 2016 року по 13 січня 2017 року в рамках першого його етапу проходили спеціальну перевірку уповноваженими державними органами", – йдеться в заяві.

У заяві зазначено, що в процесі спеціальної перевірки ВККСУ направила понад 6 тис. запитів до різних відомств і установ, зокрема до міністерств внутрішніх справ, оборони, освіти і науки, охорони здоров'я, Національного антикорупційного бюро і в Нацагентства з питань запобігання корупції.

"За результатами опрацювання офіційних відповідей уповноважених державних органів кількість кандидатів на посади суддів Верховного Суду скоротилася", – зазначено на сайті.

У заяві також уточнюється, що з офіційними відповідями всіх уповноважених органів можна ознайомитися на сайті комісії в досьє кандидатів.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА