16:00 21.11.2017

Прогнозне зростання обсягів виробництва космічної галузі України за підсумками 2017 року оцінюється в 30%

2 хв читати
Прогнозне зростання обсягів виробництва космічної галузі України за підсумками 2017 року оцінюється в 30%

Прогнозне зростання обсягів виробництва підприємств космічної галузі України за підсумками 2017 року оцінюється порівняно з 2016 роком у 30-33%, повідомила прес-служба українського космічного відомства.

Ці оцінки були озвучені під час засідання колегії, присвяченого підсумкам роботи галузі за дев’ять місяців 2017 року.

Згідно з оприлюдненими під час засідання даними, за підсумками січня-вересня 2017 року обсяг виробництва підприємств космічної галузі збільшився порівняно з аналогічним періодом минулого року на 21,3%, а обсяг реалізації - на 23%. "Підприємствами галузі вироблено та реалізовано товарної продукції на суму близько 2,9 млрд грн, загальний обсяг виробленої валової продукції (з урахуванням незавершеного виробництва) становить понад 3,68 млрд грн", - уточнюється в повідомленні.

У загальному обсязі реалізації частка експорту становила 51,5%, при цьому було відзначено зростання експорту до країн ЄС та США.

Роботу з прибутком у звітний період показали: ДП "КБ "Південне" (Дніпро), ПАТ "Хартрон" (Харків), КП СПБ "Арсенал"(Київ), ДНВП "Об'єднання "Комунар" (Харків), ДП ВО "Київприлад" (Київ), ДП "Науково-дослідний технологічний інститут приладобудування" (НДТІП, Харків).

Як зазначають у космічному відомстві, від початку 2017 року за участю підприємств української космічної галузі у рамках міжнародної галузевої кооперації здійснено сім пусків: пуск американської ракети-носія (РН) Antares, що забезпечує комерційні рейси з доставки вантажів МКС за контрактом із NASA (в Україні створений і зроблений перший ступінь РН), три пуски задіяної в програмах ESA європейської РН Vega з українським двигуном 4-го ступеня, а також три пуски задіяної в міжнародних програмах російської РН "Союз-ФГ" з українською системою управління.

Як повідомлялося, нині в управлінні ДКАУ перебуває 26 підприємств та організацій космічної галузі. У держбюджеті-2017 на фінансування космічної галузі передбачено 2,91 млрд грн, що на 14,2% менше порівняно з 2016 роком. У загальному обсязі фінансування 61,5% коштів за лінією загального фонду передбачено на виконання боргових зобов'язань за залученими раніше кредитами на реалізацію міжнародних галузевих проектів.

За підсумками першого півріччя 2017 року завантаження потужностей підприємств космічної галузі становило 30,9%, що на 3,2% менше порівняно з аналогічним періодом 2016 року.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Окупанти обстріляли Суми та 17 прикордонних сіл у Сумській і Чернігівській областях, є поранений

У російському полоні перебувають 32 представники українських медіа - Мінкультури

У Чернігові в приміщенні банку стався вибух, пошкоджено будівлю

Чергова петиція за припинення зупинки руху наземного транспорту під час повітряних тривог у Києві набрала потрібну кількість голосів

Ворог за добу втратив 1040 осіб

За добу на Харківщині одна загибла, 20 постраждалих унаслідок ворожих обстрілів

Уночі окупанти пошкодили об'єкт "Укренерго" в Сумській області та призвели до відключення обладнання "Харківобленерго"

Ворожий дрон пошкодив високовольтну лінію електропередач у Червоногригорівській ОТГ

Ворог продовжує обстрілювати Херсонську область

Сили оборони відбили 31 атаку на авдіївському і 36 на бахмутському напрямку, загалом за добу відбулося 125 бойових зіткнень

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА