16:37 23.11.2017

Хліб із комах з'явиться у магазинах Фінляндії

2 хв читати

Компанія Fazer з 24 листопада розпочне продаж хліба, виготовленого з використанням комах, у супермаркетах Гельсінкі, повідомляють місцеві ЗМІ. У компанії стверджують, що такий продукт є першим у світі.

На кожен хлібець Fazer Sirkkaleipa потрібно 70 сушених цвіркунів - їх перемелюють і додають у борошно, комахи становлять 3% від ваги готового виробу, заявив керівник хлібопекарського підрозділу компанії Маркус Хельстрьом.

Цвіркунів розводять на спеціальних фермах, і через дефіцит сировини поки що неможливо забезпечити ними всі регіони країни, пише Maaseudun Tulevaisuus. Однак з часом заплановано забезпечити ними 47 пекарень по всій Фінляндії.

"Хліб з цвіркунів - хороше джерело білка, крім того, комахи містять корисні жирні кислоти, кальцій, залізо, вітамін В12", - зазначив директор з інновацій Fazer Bakeries Юхані Сібаков. Він додав, що компанія спеціально зробила хліб хрустким.

Відповідно до проведеного Fazer дослідження, фіни обирають хліб, виходячи з приємного смаку, свіжості і відчуття домашньої їжі. При цьому вони люблять експериментувати з продуктами і пробувати все нове.

З 1 листопада 2017 року Фінляндія слідом за іншими європейськими країнами (Австрія, Бельгія, Великобританія, Данія, Нідерланди, Швейцарія) дозволила розведення і продаж комах для вживання в їжу. Так, у Швейцарії мережа супермаркетів Coop почала продаж бургерів і тефтелей з додаванням комах у вересні, зазначає AP.

За словами Ю.Сібакова, Fazer працювала над концепцією цвіркуневих хлібців з літа 2016 року та очікувала ухвалення нового закону.

Ціна такого хліба - 3,99 євро, тоді як звичайний буханець з пшеничного борошна коштує 2-3 євро.

За даними Helsinki Times, цього року Fazer увійшла до топ-5 компаній, які фіни вважають вартими найбільшої довіри.

FAO (Продовольча і сільськогосподарська організація ООН) вже кілька років просуває нову програми харчування, що передбачає вживання в їжу людьми і тваринами комах - мурах, жуків, коників і цвіркунів. Комахи поживні, невибагливі, швидко розмножуються і не дуже відчутно впливають на навколишнє середовище порівняно, наприклад, із великою рогатою худобою, зазначають експерти ФАО.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Глави МЗС України та Чехії обговорили прогрес ініціативи щодо закупівлі артснарядів і посилення військової допомоги

Боррель від імені ЄС у зв'язку з кібератаками спонсорованого РФ угруповання АРТ28: не потерпимо і використаємо весь спектр реагування

СБУ повідомила про підозру двом окупантам, які використовували українців для створення міграційної кризи в ЄС

ТЧХУ: Інформація в соцмережах про збір персональних даних для отримання грошової допомоги та наборів до Великодня - фейк

Кабмін пропонує створити підгрупу з питання конфіскації російських суверенних активів за кордоном - Шмигаль

У Харкові внаслідок ворожих авіаударів загинула жінка, двоє чоловіків постраждали - Синєгубов

Тимчасово непридатні до військової служби проходитимуть повторні огляди - заступниця міністра охорони здоров'я

Ворожим авіаударом зруйновано кілька будинків у Харкові, під завалами люди - мер

Ворожа пропаганда намагається відвернути увагу світової спільноти від злочинів, скоєних ЗС РФ - Офіс генпрокурора

Окупанти завдали удару по Харкову, загорівся приватний будинок - Синєгубов

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА