20:11 23.11.2017

Хуг під час зустрічі з Захарченко підкреслив відсутність доступу спостерігачів на дільниці українсько-російського кордону

2 хв читати
Хуг під час зустрічі з Захарченко підкреслив відсутність доступу спостерігачів на дільниці українсько-російського кордону

Перший заступник голови Спеціальної моніторингової місії (СММ) ОБСЄ Олександр Хуг під час зустрічі з так званим керівником ОРДО Олександром Захарченко в Донецьку підняв питання тривалого невиконання Мінських угод.
"Пан Хуг підняв питання тривалого невиконання Мінських угод, що відображено в щоденних звітах СММ. Він висловив стурбованість у зв'язку з обстрілами і стріляниною поблизу об'єктів життєзабезпечення, таких як Донецька та Верхньокальміуська фільтрувальні станції", - повідомляє СММ ОБСЄ на сторінці в соцмережі Фейсбук в четвер ввечері.
О.Хуг закликав докласти спільних зусиль для того, щоб зберегти ці об'єкти інфраструктури, відвести озброєння і провести розведення сил і засобів в цих місцях.
Також перший заступник голови СММ ОБСЄ ще раз нагадав, що для Місії безпека її співробітників має першорядне значення, а тих, хто зазіхає на безпеку працівників Місії і цілісність її майна, необхідно притягнути до відповідальності.
"Хуг підкреслив, що свобода пересування патрулів Місії, зокрема їх доступ на неконтрольовані ділянки кордону з Російською Федерацією, до сих пір обмежена в районах, контрольованих збройними формуваннями під командуванням пана Захарченка", - сказано в повідомленні
Він зазначив, що тільки за листопад кількість обмежень свободи пересування склала не менше 23 випадків в тих районах Донецької області, які не контролюються українським урядом (без урахування інцидентів, пов'язаних з мінами / боєприпасами).
"Олександр Хуг стурбований з приводу постійного розташування позицій на території або поблизу об'єктів цивільної інфраструктури. Він висловив жаль з приводу того, що було втрачено надто багато часу на бойові дії", - повідомляє СММ ОБСЄ.
О.Хуг зазначив, що "замість того, щоб шукати нові виправдання, чому ситуація не поліпшується, необхідно без зволікань відновити пошкоджену інфраструктуру".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У Сенаті обіцяють швидко надіслати законопроект про допомогу Україні на підпис Байдену

Тіло ще одного чоловіка виявили рятувальники у Дніпрі після ракетних ударів

ЗАГРОЗА БАЛІСТИКИ ДЛЯ ЦЕНТРАЛЬНИХ І СХІДНИХ ОБЛАСТЕЙ УКРАЇНИ - ПОВІТРЯНІ СИЛИ

У передмісті Херсона внаслідок обстрілу загинула жінка

У Херсонській області на Великдень і поминальні дні під час комендантської години заборонено проводити богослужіння

Українська авіація за добу завдала ударів по шести місцях скупчення окупантів та їхньому пункту управління - Генштаб ЗСУ

Командир "Азова" закликає США скасувати заборону на передачу західного озброєння бригаді

Окупанти за добу завдали 25 ракетних і 52 авіаудари по Україні, обстріляли близько 110 міст і сіл

Зеленський провів у Дніпрі нараду

ЗСУ відбили на авдіївському, новопавлівському й бахмутському напрямках 57 атак окупантів за добу

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА