16:07 30.11.2017

Суд повернув резиденцію "Межигір'я" в державну власність

2 хв читати
Суд повернув резиденцію "Межигір'я" в державну власність

 Вищий господарський суд України повернув резиденцію "Межигір'я" в державну власність за клопотанням Міністерства екології та природних ресурсів України, однак у відомстві мають намір вимагати надання об'єкту статусу природно-заповідного фонду, заявляє глава Мінприроди Остап Семерак.

"Поставлено остаточну крапку в справі "Межигір'я". Вищий господарський суд України ухвалив рішення, яким зазначена резиденція переходить у власність держави. Нагадаю, що саме Мінприроди ініціювало судовий розгляд і повернення цього майна від Януковича (екс-президент Віктор Янукович - ІФ) до держави", - написав Семерак на своїй сторінці в соцмережі Facebook в четвер.

Далі, за його словами піде інвентаризація цього державного майна і визначення органу управління ним.

"Мінприроди ініціюватиме надання Межигір'ю статусу об'єкта природно-заповідного фонду, який назавжди відкриє цю територію для людей, дасть змогу забезпечити нагляд за рідкісними тваринами і рослинами і зробить цю територію освітнім і науковим центром", - додав Семерак.

Як повідомлялося, 16 березня 2017 року Семерак заявив, що Мінприроди ініціює подачу касаційної скарги на рішення судів, якими визнано законність відчуження комплексу "Межигір'я" приватною фірмою "Медінвесттрейд" в НАК "Надра України" в 2007 році. "Було кілька політичних рішень націоналізувати цей комплекс. Однак юридично споруди "Межигір'я" до цього часу належать компаніям, афільованим із сім'єю Януковичів. Команда Мінприроди знає юридичний шлях повернення комплексу у власність народу України й починає судовий процес його повернення", - заявив він.

За словами міністра, за дорученням Мінприроди та НАК "Надра України" подало касаційну скаргу на постанову Київського апеляційного господарського суду та рішення Господарського суду м. Києва у справі №6/655 про визнання недійсним договору міни від 25 вересня 2007 року.

Семерак підкреслив, що законність такої угоди тривалий час ніхто не оскаржував, відповідно терміни подання касаційної скарги були пропущені. А вже в листопаді 2007 року компанія "Медінвесттрейд" продала резиденцію "Межигір'я" іншій маловідомій фірмі під назвою "Танталіт", яка володіє комплексом дотепер і фігурує в багатьох кримінальних справах, пов'язаних з В.Януковичем. Пізніше ТОВ "Медінвесттрейд" узагалі було ліквідовано.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА