16:03 01.12.2017

Глава УПЦ-КП: Анафеми УПЦ (МП) я не визнаю, а їм вона заважає молитися разом з нами

1 хв читати
Глава УПЦ-КП: Анафеми УПЦ (МП) я не визнаю, а їм вона заважає молитися разом з нами

Патріарх Української православної церкви Київського патріархату (УПЦ-КП) Філарет (Денисенко) заявляє, що перебування його під анафемою створює більше незручностей Українській православній церкві Московського патріархату, ніж йому.

"Мене особисто анафема не турбує. Знімуть чи не знімуть - я її не визнаю, тому що її накладено незаконно. Тому для мене анафеми не існує", - сказав він на прес-конференції у п'ятницю в Києві.

"Анафема пече тим, хто її наклав... Тому що вони через цю анафему не можуть з нами разом молитися", - додав Ф.Денисенко.

Глава УПЦ-КП як приклад навів захід у зв’язку з роковинами Голодомору. "Служили панахиду представники різних церков...Усі молилися, а московські архієреї стояли, молитися з нами не могли - анафема їм заважає", - додав він.

Як повідомлялося, прес-секретар глави УПЦ-КП пояснив, що Ф.Денисенко не вважає себе винним у порушенні канонів за тими звинуваченнями, за якими його в 1997 році РПЦ піддала анафемі. "Тобто він цю анафему, так само, як і попередню в 1992 році заборону в служінні та виверженні зі священного сану, не визнає дійсними", - заявив він.

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА