20:40 01.12.2017

Найбільше у складі СММ ОБСЄ в Україні представників із США, від Росії 39 спостерігачів

2 хв читати
Найбільше у складі СММ ОБСЄ в Україні представників із США, від Росії 39 спостерігачів

Спостерігачів до складу Спеціальної моніторингової місії (СММ) ОБСЄ направляють 40 країн, найбільше в спецмісії представників із США, а від Росії - 39 спостерігачів, поінформував перший заступник голови СММ ОБСЄ в Україні Александр Хуг.

Як повідомляє сайт "Голос Америки", виступаючи на брифінгу Гельсінської комісії на тему "Україна: звіти з передової", А.Хуг озвучив такі дані: 50-60% спостерігачів - із країн Євросоюзу, найбільший контингент спостерігачів - із США (загалом 66 представників), від Росії - 39 спостерігачів.

"Спостережні патрулі складаються з представників різних країн. Після проведення патрулювання всі члени патруля мають узгодити свій звіт. Ці патрулі складаються з шести-восьми учасників - різних за національністю та походженням", - пояснив він.

А.Хуг також проаналізував ситуацію з площею підконтрольних Україні та неконтрольованих територій. Так, неконтрольований урядом міжнародний кордон України тягнеться на 400 км, а також близько 70 км узбережжя не контролюється з Києва. Загальна площа неконтрольованої урядом території становить близько 20 тис. кв. км. "Це близько половини території моєї країни - Швейцарії", - зазначив він.

Перший заступник голови спецмісії шкодує, що більшість протистояння відбувається в заселених районах або поблизу забудов, що дуже ускладнює можливість постачання гуманітарної допомоги.

Він також відзначив складнощі в доступі спостерігачів ОБСЄ. "Ми бачимо тільки верхівку айсберга - ви можете тільки уявити собі напруження, яке існує в регіонах, де немає наших вух та очей", - наголосив А.Хуг.

Відповідаючи на запитання про наступні кроки щодо врегулювання конфлікту, він наголосив: "Якщо буде втілено навіть мінімальні вимоги - припинення вогню, виведення важкого озброєння, це відкриє можливості для подальших дій. Наразі проблема не у відсутності спостереження, а в невиконанні Мінських домовленостей".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Окупанти вдарили по Харкову КАБ, в однієї жінки гостра реакція на стрес - Синєгубов

Вертоліт із президентом Ірану здійснив жорстку посадку на північному заході країни

Окупанти вдарили по центру Харкова, є постраждалі - мер

У ХАРКОВІ КІЛЬКА ВИБУХІВ - МЕР

Генштаб ЗСУ: до середини дня армія РФ активізувалася на Сіверському та Харківському напрямках, на Покровському - зберігає високу інтенсивність атак

Окупанти обстріляли Куп'янський район Харківщини, загинули 5 мирних жителів, ще 9 постраждали - поліція

По Черкаській Лозовій було завдано подвійного удару "Іскандер-М", серед загиблих вагітна жінка

Дрони СБУ атакували військовий аеродром "Кущевська" і Слов'янський НПЗ у РФ - джерело

Зеленський вшанував пам'ять жертв радянських політичних репресій

Кількість поранених у Малоданилівській громаді зросла до 16, вісім у важкому стані - поліція

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА