21:09 04.12.2017

Активісти почали розбирати барикаду під офісом телеканалу NewsOne

2 хв читати
Активісти почали розбирати барикаду під офісом телеканалу NewsOne

Активісти, які блокували центральний в'їзд на територію бізнес-центру, де орендує офіс телеканал NewsOnе, почали розбирати мішки, з яких була побудована барикада, повідомляється на офіційному сайті телеканалу в понеділок увечері.

"Ми з розумінням поставилися до прохання міністра Авакова (глава МВС Арсен Аваков - ІФ) і начальника Нацради (телебачення і радіомовлення - ІФ), що потрібно трохи переформатувати акцію, щоб люди все-таки могли проїхати", - сказав кореспонденту телеканалу один з учасників акції.

Водночас, за його словами, активісти планують створити блокпост і перевіряти документи, а також не пускати на територію телеканалу людей з георгіївською стрічкою і російських журналістів.

Як повідомлялося, 3 грудня в Києві невідомі в камуфляжі і балаклавах заблокували мішками з, імовірно, піском в'їзд до офісу телеканалу NewsOne у Києві, заявляючи, що не згодні з інформаційною політикою каналу. Як повідомили в неділю ввечері на сайті телеканалу, знімальні групи заблоковані на парковці, візит гостей на ефіри скасовано.

Самі учасники блокування в ефірі телеканалу заявили, що вони проводять "символічну акцію", під час якої вимагають від позафракційного нардепа і власника телеканалу Євгена Мураєва вибачень за висловлювання про Революції Гідності, яку він назвав "державним переворотом влади".

Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков закликав активістів, які заблокували минулої неділі телеканал NewsOne, припинити акцію, а власникам і редакторам телеканалу рекомендує припинити провокувати людей.

4 грудня президент України Петро Порошенко заявив про неприпустимість тиску на засоби масової інформації в Україні та їх блокування. Однак П.Порошенко додав, що іноді такі дії у вигляді блокування є реакцією на бездіяльність тих органів, які повинні оперативно реагувати на інформаційну політику ЗМІ. "Національна рада з питань телебачення і радіомовлення має ефективніше здійснювати регулювання медіапростору", - заявив глава держави.

Цього ж дня Нацрада з питань телебачення і радіомовлення у зв'язку з ситуацією, викликаною висловленнями в прямому ефірі власника каналу NewsOne, виступила за посилення своїх повноважень, щоб дії регулятора "були адекватними сучасним загрозам, повноваження Національної ради мають бути посилені". "Це надасть можливість оперативно регулювати інформаційний простір і не допускати ніяких безкарних заяв або будь-якої інформаційної політики, що заперечує територіальну цілісність України або бере під сумнів такі видатні події, як Революція Гідності", - заявили в Нацраді.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

ДБР у Львові затримало військового, який за хабар обіцяв влаштувати мобілізованого до тилової частини

СБУ повідомила про підозру митрополиту Святогірської лаври, який під час літургії передав окупантам позиції ЗСУ

Пил із Сахари дістався території України – Гідрометцентр

"єЧергу" для автобусів запущено на 10 українсько-молдовських пунктах пропуску

Міноборони створило Офіс підтримки коаліцій для забезпечення системного управління військовою допомогою від партнерів

Спровоковану ворожим артобстрілом пожежу в Куп'янську ліквідовано, незважаючи на загрозу повторних обстрілів

Суд визнав наявність російського громадянства в колишньої топпосадовиці Мін'юсту Прилуцької

Грузія продовжила термін перебування українців без візи до трьох років

У західних областях України в четвер удень 9-14°; на решті території 17-22°

У Києві очікують, що законопроєкт про допомогу Україні Байден підпише негайно – Єрмак

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА