16:54 07.12.2017

Рада звільнила Соболєва з посади голови антикорупційного комітету

2 хв читати
Рада звільнила Соболєва з посади голови антикорупційного комітету

Верховна Рада відкликала народного депутата фракції "Самопоміч" Єгора Соболєва з посади голови парламентського комітету з питань запобігання та протидії корупції.

Як передає кореспондент агентства "Інтерфакс-Україна", за таке рішення на пленарному засіданні в четвер проголосували 256 народних депутатів.

"Причина мого звільнення дуже проста - і я цим дуже пишаюся - причина мого звільнення в тому, що ухвалені нами закони почали, можливо, вперше в історії України, працювати на нас, ми самі стали першими їх виконувати, народні депутати України почали заповнювати електронні декларації... Дуже важливо, що почало працювати законодавство про антикорупційне бюро", - сказав Є.Соболєв, виступаючи на засіданні парламенту в четвер.

У відповідному проекті постанови №7368, який було зареєстровано цього самого дня вранці, депутати запропонували відкликати Є.Соболєва з огляду на "незадовільну роботу на цій посаді". Авторами ініціативи стали 12 народних депутатів-членів антикорупційного комітету з фракції "Блок Петра Порошенка" (шість нардепів), "Народний фронт", "Опозиційний блок" (по два депутати), Радикальної партії та групи "Відродження" (по одному парламентарю).

Як повідомлялося, в середу, 6 грудня, члени антикорупційного комітету більшістю голосів визнали роботу Є.Соболєва незадовільною та вирішили ініціювати перед Верховною Радою процедуру його відкликання з посади голови комітету.

Є.Соболєв був обраний головою комітету з питань запобігання та протидії корупції 4 грудня 2014 року. Він є активним учасником акції протесту біля Верховної Ради, яка розпочалася 17 жовтня поточного року.

Голова Представництва ЄС в Україні Хюг Мінгареллі стурбований тим, що члени антикорупційного комітету вирішили ініціювати відкликання Є.Соболєва з посади голови комітету, вказуючи на міжнародну стурбованість поточними подіями у боротьбі з корупцією в Україні. За його словами, спроби підірвати боротьбу з корупцією стануть регресом процесу реформ в Україні та не залишаться непоміченими.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА