14:31 12.12.2017

Українські радіостанції перевищили мовні квоти за обсягами україномовних пісень у середньому на 13%

1 хв читати
Українські радіостанції перевищили мовні квоти за обсягами україномовних пісень у середньому на 13%

Обсяги трансляції україномовних пісень на радіостанціях за рік дії мовних квот у середньому становлять 38%, що на 13% перевищує встановлені квоти, а обсяг ведення передач українською мовою сягнув 85% ефіру, що перевищує відповідні квоти на 35%.

Як передає кореспондент "Інтерфакс-Україна", про це повідомив під час прес-конференції член Національної ради з питань телебачення та радіомовлення Сергій Костинський у Києві у вівторок.

"У середньому за весь рік обсяги пісень українською мовою в ефірі загальнонаціональних радіостанцій перевищували квоту на 15%, а в ефірі регіональних і місцевих радіостанцій - на 19%", - сказав він.

Загалом, за даними Нацради, порівняно з 2015 роком кількість українських пісень в ефірі радіостанцій збільшилася удвічі.

При цьому в моніторингу не брали участі такі радіостанції, як "Українське радіо" (обсяг українських пісень 100%, ведення програм українською мовою 100%), радіо "Культура", "Промінь" і "Країна FM" (обсяг українських пісень і ведення програм українською мовою наближається до 100% ефірного часу).

За словами С.Костинського, загалом регулятор здійснює моніторинг 16 загальнонаціональних і 179 місцевих і регіональних радіостанцій.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Діти не повинні гинути від авіаударів у сучасній Європі, ми маємо захистити їх надійним повітряним щитом - Кулеба

В ООН відреагували на ракетний удар РФ по Дніпру: Ці атаки є прикладом зневаги до людського життя і заслуговують на осуд

У Львові викрили лікарку, яка за гроші встановлювала інвалідність військовозобов'язаним - ДБР

Жителя Миколаївщини, який шпигував для ворога за Силами оборони, засуджено до 15 років в'язниці

Україна та Ізраїль на одному боці проти партнерства Росії та Ірану - Єрмак

Очільники НАБУ і САП обговорили з послами G7 інституційну незалежність антикорупційних органів і резонансні розслідування

Кількість постраждалих у Дніпрі зросла до 24 людей - голова ОВА

Зеленський відвідав один із командних пунктів 41 ОМБр, що обороняє Часів Яр

Польські протестувальники продовжують блокувати рух вантажівок у чотирьох ПП - Держмитслужба

США вивчають можливість постачання Ізраїлю танкових та артилерійських снарядів, військового транспорту більше ніж на $1 млрд - ЗМІ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА