10:45 15.12.2017

Детективи НАБУ повідомили про підозру судді ВАСУ у зв'язку з декларуванням недостовірних даних

1 хв читати
Детективи НАБУ повідомили про підозру судді ВАСУ у зв'язку з декларуванням недостовірних даних

Детективи Національного антикорупційного бюро України (НАБУ) під процесуальним керівництвом прокурорів Спеціалізованої антикорупційної прокуратури повідомили про підозру одному із суддів Вищого адміністративного суду України (ВАСУ) в декларуванні недостовірної інформації (ст.366-1 Кримінального кодексу України).

Як повідомляє в п'ятницю САП на сторінці в соцмережі Facebook, суддя ВАСУ вніс завідомо недостовірні відомості до щорічних електронних декларацій за 2015 і 2016 роки.

"Йдеться про об'єкти нерухомості (2 квартири в центрі Києва), власниками яких є члени сім'ї підозрюваного і які, відповідно до п.2 ч.1 ст.46 закону України "Про запобігання корупції", мали бути зазначені служителем Феміди в його щорічних деклараціях", - інформують ву повідомленні.

Детективи НАБУ вважають, що суддя діяв так навмисне, ймовірно, з метою приховування від відповідних державних органів і громадськості свого реального майнового стану і всього наявного у нього і членів його сім'ї нерухомого майна, а також для реалізації можливості отримати в судовому порядку службового житла в Києві .

Наразі вирішується питання про обрання підозрюваному запобіжного заходу.

У повідомленні наголошується, що розслідування цих фактів детективи НАБУ почали в квітні 2017 року на підставі звернень громадян та публікацій у ЗМІ.

Крім того, встановлюються інші факти можливого недекларування підозрюваним рухомого і нерухомого майна.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА