16:46 15.12.2017

Телеканал ZIK заявляє про спробу рейдерства

3 хв читати

Керівництво телеканалу ZIK називає причиною останніх подій навколо розслідування смертельної ДТП в Ямельні за участю автомобіля з кортежу інвестора телеканалу Петра Димінського, а саме вручення підозри та потенційне подання в міжнародний розшук, відмову власника "віддати телеканал в управління на три роки".

"З такою пропозицією нещодавно до львівського бізнесмена, який зараз перебуває за кордоном, звернулися від імені Адміністрації президента України народний депутат "Блоку Петра Порошенка" Гліб Загорій із дружиною Катериною. Саме після цієї невдалої рейдерської спроби розпочалися чергові маніпуляції громадською думкою з боку правоохоронних органів про причетність Димінського до ДТП", - йдеться в оприлюдненій в п'ятницю на сайті ZIK заяві однойменного медіа-холдингу.

При цьому в тексті наведено слова генерального директора медіа-холдингу ZIK Ігоря Туркевича, який наголошує, що ці події не вплинуть на позицію та редакційну політику телеканалу.

"Ми неодмінно звертатимемося за підтримкою та захистом до міжнародних інституцій, які стоять на сторожі свободи слова", - зазначає І.Туркевич.

Як повідомлялося, 18 серпня автомобіль із кортежу бізнесмена, власника футбольного клубу "Карпати" Петра Димінського врізався в "Опель", за кермом якого перебувала 31-річна Наталія Тріла. Жінка загинула внаслідок ДТП. Її родичі стверджують, що за кермом "Мерседеса" перебував бізнесмен П.Димінський.

Водночас один із його охоронців Андрій Борщ повідомив поліції, що він керував автомобілем під час ДТП. Його взяли під варту за рішенням суду.

22 серпня П.Димінський полетів до Швейцарії.

23 серпня генпрокурор України Юрій Луценко заявив, посилаючись на дані експертизи, що за кермом перебувала інша людина, а не затриманий охоронець.

На початку вересня Апеляційний суд Львівської області змінив А.Борщу запобіжний захід із тримання під вартою на цілодобовий домашній арешт.

9 грудня мати загиблої в ДТП Н.Тріли Марія заявила про повне відшкодування збитків, спричинених цією аварією, а також відкликала доручення, видані третім особам на представництво її інтересів у судах та інших органах щодо ДТП. "Матеріальних претензій у зв'язку з зазначеною дорожньо-транспортною пригодою не маю, що свідчу своїм підписом", - йдеться у заяві М.Тріли на ім'я слідчого та прокурора.

На думку адвоката А.Борща, таким чином "нарешті вдалося вибачитися перед мамою дівчини, яка загинула в ДТП 18 серпня".

12 грудня з'явилася інформація про те, що П.Димінському оголошено про підозру в скоєнні злочину за ч. 2 ст. 286 (порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами, що спричинили смерть постраждалого) Кримінального кодексу, також підготовлено клопотання до суду про дозвіл на його затримання і застосування запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Водночас кримінальне провадження стосовно А.Борща закрито з огляду на відсутність у його діях складу кримінального злочину.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна в травні-червні має вийти на підписання двосторонніх безпекових угод зі США, деякими країнами Північної Європи та Балтії - Зеленський

Окупанти вдарили по Харкову, постраждалих немає - мер

На відео вбивства поліцейського на Вінниччині присутні військовослужбовці однієї з в/ч Сухопутних військ - Командування

Для України важлива участь Бразилії в першому Глобальному саміті миру - Зеленський

Кількість загиблих унаслідок ворожого обстрілу Вовчанська збільшилася до двох осіб

На прикордонному переході "Рава-Руська - Гребенне" з неділі частково відновлять пропуск вантажівок - Держприкордонслужба

Укргідрометцентр попереджає про сильні дощі та заморозки на заході країни

ОК "Південь" сприяє правоохоронцям у затриманні вбивць поліцейського на Вінниччині, підозрювані понад рік не служать у 28 ОМБр

"Укрзалізниця" повертає "Інтерсіті+" в Одесу в тестовому режимі

Віцеканцлер Німеччини Габек відвідав Миколаївську область

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА