19:13 08.01.2018

Мотивом вбивства Ноздровської була помста за її правозахисну діяльність

3 хв читати
Мотивом вбивства Ноздровської була помста за її правозахисну діяльність

Мотивом вбивства юриста Ірини Ноздровської була помста за її правозахисну діяльність, доказів для суду досить, повідомив радник міністра внутрішніх справ України, народний депутат з фракції "Народний фронт" Антон Геращенко.

"Поліцією дійсно затриманий підозрюваний у вбивстві Ірини Ноздровської. Мотив вбивства - помста Ірині за її правозахисну діяльність", - написав нардеп на своїй сторінці в соцмережі Фейсбук в понеділок увечері.

Він зазначив, що слідство відновило всю картину цього злочину по хвилинах.

"Доказів для суду більш ніж достатньо. Тепер підозрюваного чекає суд і тривале тюремне ув'язнення. Буде це довічне ув'язнення або тривалий термін позбавлення волі - вирішуватиме суд", - написав А.Геращенко.

У свою чергу інтернет-видання "Українська правда" з посиланням на джерела в правоохоронних органах повідомило, що затриманий за підозрою у вбивстві І.Ноздровської є родичем племінника судді Вишгородського району Дмитра Россошанського.

Раніше в цей день прес-служба МВС України з посиланням на першого заступника міністра внутрішніх справ Сергія Ярового повідомила, що підозрюваний в скоєнні вбивства правозахисниці затриманий в порядку, передбаченому ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України.

Як розповів перший заступник голови Національної поліції України - начальник кримінальної поліції В'ячеслав Аброськін, зараз тривають активні слідчі дії і необхідні оперативно-розшукові заходи для встановлення можливих свідків і очевидців, які могли пересуватися разом з І.Ноздровською. Таким чином, правоохоронці зможуть отримати додаткову доказову базу у цій справі.

Наразі проводиться перевірка показань затриманого підозрюваного в частині його причетності до вказаного злочину.

У свою чергу заступник генерального директора телеканалу ATR Айдер Муждабаев на своїй сторінці в соцмережі Фейсбук повідомив, що за його інформацією вбивцею І.Ноздровської "виявився близький родич злочинця, який збив на автомобілі її сестру і потім завдяки наполегливості Ірини засудженого до кримінального покарання".

"Як мені розповіли, підозрюваний зізнався у вбивстві вчора ввечері під тиском доказів, зібраних оперативної слідчої групою Нацполіції протягом останніх днів. Поліцейські працювали без вихідних", - написав він.

Як повідомлялося, юрист І.Ноздровська, яка проживала в с.Демидів Вишгородського району Київської області, була знайдена мертвою в річці 1 січня 2018 року. Відкрито кримінальне провадження за фактом умисного вбивства.

У Нацполіції України повідомили, що до розслідування вбивства І.Ноздровської залучені 300 співробітників відомства, зокрема, оперативники Департаменту карного розшуку та слідчі.

Як розповів народний депутат від фракції БПП Мустафа Найєм, І.Ноздровська довгий час добивалася вироку для вбивці своєї сестри Світлани, яка загинула під час ДТП у вересні 2015 року. "Дівчину збив п'яний водій, племінник голови Вишгородського райсуду Дмитро Россошанський. Незважаючи на очевидний склад злочину, родичі домагалися справедливості більше двох років. Ірина Ноздровська, юрист за освітою, особисто вела цю справу, виступала в суді, за що неодноразово піддавалася погрозам з боку обвинуваченого і його родичів", - написав він на своїй сторінці в Facebook.

Похорон І.Ноздровської відбудеться у вівторок, 9 січня, в селі Демидів.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Лише 3% випущених РФ із початку року по Україні ракет, безпілотників і керованих бомб уразили військові цілі - Умєров

Окупанти завдали авіаудару по Миколаївці Донецької області, загинула місцева жителька - МВС

Україні потрібна допомога, щоб підготуватися до російського наступу, - Зеленський

СБУ повідомила про підозру ватажкам "ДНР" за голосування на незаконних виборах

Відбулося надзвичайне засідання Ради Україна-НАТО на рівні послів у зв'язку з обстрілами РФ української критичної інфраструктури

Під обстріл росіян потрапило таксі в Херсоні: водій загинув, двоє пасажирів поранені

"Укрнафта" почала бурити нову свердловину на заході країни

На Київщині 29 березня вдень пориви вітру сягатимуть 20 м/с

Україна та Польща наголосили на необхідності забезпечення українцям можливості відвідувати школи та вивчати український компонент

Україна та Польща домовилися разом шукати українські родини в Польщі для дітей, евакуйованих з інтернатів через війну

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА