07:59 10.01.2018

США створять нову ядерну боєголовку для стримування Росії

1 хв читати
США створять нову ядерну боєголовку для стримування Росії

Адміністрація президента США Дональда Трампа планує послабити обмеження на використання ядерної зброї і розробити нову ядерну боєголовку малої потужності для стримування Росії від застосування тактичних боєголовок в конфлікті в Східній Європі, повідомив екс-старший директор Ради національної безпеки США з контролю над озброєннями і нерозповсюдження ядерної зброї Джон Вулфстал.

"Ми витрачаємо $ 5 млрд на кожний підводний човен для того, щоб зробити його невидимим. Ми встановлюємо багато боєголовок на кожну субмарину, тепер же вони хочуть зробити одну ракету і поставити на неї одну невелику боєголовку", - цитує заяву Д.Вулфстала американська газета The Guardian.

За словами спецрадника екс-президента США Барака Обами, новий огляд ядерної політики, підготовлений Пентагоном, передбачає використання модифікованих балістичних ракет підводного пуску Trident з подібними боєголовками, що дозволить послабити обмеження на використання ядерної зброї.

В інформації зазначається, що створення такої боєголовки направлено на стримування Росії від застосування тактичних боєголовок у конфлікті в Східній Європі.

За даними видання, прихильники контролю за озброєннями висловили тривогу з приводу нової пропозиції про створення більш "придатної для використання" ядерної зброї меншого розміру, зазначивши, що це "збільшить ризик використання ядерної зброї і полегшить іншим країнам виправдання надмірної ролі ядерної зброї в їх політиці" .

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА