15:20 18.01.2018

Нацрада з телебачення призначила перевірку NewsOne за популяризацію збройних сил Росії

2 хв читати
Нацрада з телебачення призначила перевірку NewsOne за популяризацію збройних сил Росії

Нацрада з телебачення і радіомовлення призначила перевірку телеканалу NewsOne за пропагандистські висловлювання щодо Революції Гідності, а також за популяризацію збройних сил Росії, на підставі запиту групи народних депутатів і звернення СБУ, заявив член Нацради Сергій Костинський.

"На підставі депутатського запиту групи народних депутатів - Ірини Геращенко, Ірини Фріз та Марії Іонової, а також звернення Служби безпеки України Національна рада призначила перевірку телеканалу NewsOne", - написав він на своїй сторінці у Facebook.

Предметом позапланової перевірки будуть два епізоди.

Костинський зазначив, що Нацрада зафіксувала трансляцію передачі "Український формат" за участю народного депутата України, власника телеканалу NewsOne Євгена Мураєва, який заявив про те, що події кінця 2013 - початку 2014 років в Києві були "державним переворотом", метою якого було повалення законної влади в Україні.

"Крім того зафіксовано систематичне порушення в ефірі телеканалу теми "державного перевороту в Україні" співробітниками каналу, ведучими передач і запрошеними гостями: Євгеном Червоненком, Надією Савченко, Діаною Панченко, В'ячеславом Піховшеком і іншими", - написав С Костинський.

Він наголосив, що висловлювання про "державний переворот" є змістовно аналогічними офіційній політичній і пропагандистській позиції країни-агресора, яка спрямована на виправдання військової агресії проти України і анексії Криму Російською Федерацією.

"Ці висловлювання базуються на упередженості, маніпулюванні громадською свідомістю, зокрема шляхом поширення недостовірної, неповної або упередженої інформації і таким, що не має нічого спільного зі свободою слова або журналістською діяльністю", - заявив С.Костинський.

Другим епізодом, на підставі якого була призначена перевірка, стало позитивне зображення збройних сил країни агресора в ефірі телеканалу.

С.Костинський вказав, що за результатами моніторингу було зафіксовано трансляція передачі "Світова політика з Олегом Волошиним" на тему ситуації, яка сталася в листопаді 2017 року в Сирії.

У передачі було продемонстровано відеоролик, в якому є сцени за участю Повітряних сил Росії з коментарями автора, що можна розглядати як популяризацію авіації країни-агресора.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА