15:02 24.01.2018

НАБУ проводило обшуки у Пімахової для пошуку та вилучення грошових коштів, отриманих як хабар

2 хв читати
НАБУ проводило обшуки у Пімахової для пошуку та вилучення грошових коштів, отриманих як хабар

 Співробітники Національного антикорупційного бюро України (НАБУ) проводили обшуки у квартирі першого заступника голови Державної міграційної служби (ДМС) України Діни Пімахової для пошуку та вилучення грошових коштів, отриманих, ймовірно, як неправомірна вигода.

"24 січня детективи НАБУ під процесуальним керівництвом прокурорів Спеціалізованої антикорупційної прокуратури здійснюють низку слідчих дій (обшуків) у рамках досудового розслідування у кримінальному провадженні за фактами прийняття пропозиції, а також одержання неправомірної вигоди посадовою особою Державної міграційної служби України, яка займає особливо відповідальне становище", - йдеться в повідомленні НАБУ на сторінці у Facebook у середу.

Попередня правова кваліфікація кримінального злочину - ч. 4 ст. 368 Кримінального кодексу України (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою).

Детективи НАБУ почали досудове розслідування у кримінальному провадженні 28 листопада 2017 року на підставі матеріалів, отриманих за результатами проведення спеціальної операції під прикриттям, яка була припинена в листопаді через втручання Генеральної прокуратури і Служби безпеки України.

У НАБУ виклали версію слідства, згідно з якою організована злочинна група осіб (до складу якої, ймовірно, входили посадові особи ГМС) із залученням керівників і співробітників Головного управління ДМС у Києві, запровадила злочинну схему легалізації іноземних громадян на території України, зокрема вихідців із країн Близького Сходу. За версією детективів, за грошову винагороду видавався дозвіл на довгострокове перебування, а також оформлялося українське громадянство із використанням підроблених документів та подальшою видачею паспортів громадян України і паспортів громадян України для виїзду за кордон.

"Обшуки проводяться для пошуку та вилучення грошових коштів, ймовірно, отриманих посадовою особою ГМС та іншими посадовими особами як неправомірна вигода, а також виявлення та фіксації інших відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення", - наголошується в повідомленні.

Як повідомлялося, з ранку в середу співробітники НАБУ проводили обшук у першого заступника голови ДМС Д.Пімахової.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА