11:29 29.01.2018

Консолідація українців перед загрозою з боку РФ необхідна для перемоги України - Порошенко з нагоди річниці бою під Крутами

2 хв читати
Консолідація українців перед загрозою з боку РФ необхідна для перемоги України - Порошенко з нагоди річниці бою під Крутами

Історія бою під Крутами повинна застерегти нинішніх політиків, які направляють свій запал проти недавніх однодумців і не бачать загрози реваншу, вважає президент України Петро Порошенко.

"Розуміємо, що консолідація всіх українців на тлі небезпечної зовнішньої загрози, яка походить від Росії, є головною передумовою нашої перемоги", - заявив П.Порошенко з нагоди 100-ої річниці бою під Крутами.

"Можливо, для українських патріотів Грушевського, Винниченка події в Крутах вперше явили жахливу правду про комунізм і соціалізм. Можливо, тоді українські соціал-демократи, есери, монархісти, "незалежники" бодай на мить усвідомили, чим обернуться міжусобиці і загравання з комунізмом для України і для них самих", - процитував П.Порошенко українського політика В'ячеслава Чорновола.

Президент України пояснив, що це урок нинішньому поколінню - роз'єднаним демократам.

"Це застереження тим, хто нині впритул не бачить загрозу реваншу, при цьому направляє свій бійцівський запал проти недавніх однодумців", - сказав П.Порошенко.

Він також зазначив, що в боротьбі проти російської агресії Україна спирається не тільки на власні сили, а й на підтримку світової коаліції.

"Спираємося на потужну підтримку наших міжнародних партнерів, які відтепер не тільки впроваджують для підтримки України політику санкцій, яка стримує агресора, але, нарешті, і почали надавати нам допомогу оборонною зброєю", - констатував президент України.

"Те, що ціна російської агресії проти України буде тільки зростати, - це вже точно аксіома", - підкреслив П.Порошенко.

За його словами, разом з посиленням роботи дипломатів України, роблячи висновок з подій своєї історії, продовжує нарощувати боєздатність армії.

"Ми робимо висновок і страхуємося від повторення помилок. Створили, і щодня зміцнюємо наші Збройні сили, нашу героїчну армію, яка надійно тримає оборону країни. І це наше головне досягнення за останні роки", - підкреслив він.

Як повідомляє в понеділок прес-служба президента України, П.Порошенко спільно з дружиною Мариною взяли участь у церемонії вшанування пам'яті Героїв Крут з нагоди 100-ої річниці бою під Крутами. Подружжя Порошенко поклали квіти біля пам'ятного хреста на Аскольдовій могилі в Києві.

Президент також присвоїв Військовому інституту телекомунікацій та інформатизації почесне звання імені Героїв Крут. П.Порошенко зазначив, що інститут по праву заслужив це високе звання. "Упевнений, ним будуть пишатися і ті, хто вчиться зараз, і ті, хто вже закінчив його і служить в українській армії", - сказав він

Бій під Крутами відбувся 29 січня 1918 року на однойменній залізничній станції в Чернігівській області між військами більшовицької Росії, яка намагалася окупувати Україну, і добровольцями-студентами, що захищали Українську Народну Республіку.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба: Якщо ми хочемо зберегти мир у Європі, ми маємо перейти до європейської економіки й промисловості воєнного часу

Найближчі дні в Україні будуть теплими, вночі в середу місцями заморозки

Боррель зазначає, що українські компанії мають виробляти більше озброєння в Україні за підтримки європейських

Реєстрація для участі у вступних іспитах до магістратури стартує 7 травня і триватиме до 29 травня

В Україні без світла майже 500 населених пунктів - "Укренерго"

Понад 400 тис. споживачів одночасно залишалися без світла на Сумщині через нічний удар РФ - Міненерго

На заході та півночі України в понеділок очікуються грози

У результаті місії ГУР у Криму знищено швидкісний катер ворога

СБУ затримала двох ворожих агентів, які готували масовані обстріли України напередодні Великодня

Окупанти передислоковують сили для можливого наступу на Харків - ISW

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА