19:40 03.02.2018

Намісник Десятинного монастиря звернувся до Трампа з проханням про захист церкви

3 хв читати
Намісник Десятинного монастиря звернувся до Трампа з проханням про захист церкви

Намісник Десятинного монастиря УПЦ (Московського патріархату) архімандрит Гедеон (Харон) звернувся до президента США Дональда Трампа з проханням про захист храму, повідомили в Центрі інформації УПЦ (МП).

"Ми зверталися до Служби Безпеки України, до мера Києва і президента України. Написали в усі існуючі органи влади. Включаючи міжнародні інстанції. Звернулися до Організації Об'єднаних Націй. Звернулися до послів багатьох держав. Також ми звернулися до президента Сполучених Штатів Америки Дональда Трампа. З проханням захистити Десятинний монастир - центр православ'я, куди приходять молитися громадяни багатьох країн, включаючи громадян США. Ми просимо захистити право на безпеку і свободу віросповідання", - цитує звернення архімандрита повідомлення Центру інформації УПЦ (МП), оприлюднене в суботу ввечері.

У Центрі також відзначили, що намісник Десятинного монастиря УПЦ (МП) архімандрит Гедеон (Харон) довгий час служив у США.

Як повідомлялося, громадські організації націоналістичного спрямування, серед яких "Січ" і "С14", вимагають прибрати з території Національного музею історії України нелегальне будівництво - церкву Української православної церкви (МП) і звільнити архітекторів, затриманих за спробу її підпалу.

У суботу в акції взяло участь до 200 чоловік. Серед них були співробітники і знайомі затриманих - Олександра Горбаня і Олексія Шемотюка.

Кілька молодих людей в балаклавах прийшли з розтяжкою, на якій на чорному тлі червоним шрифтом написано: "Архітекторів на свободу, МАФ ФСБ - на смітник". У інших учасників акції листівки - "Свободу архітекторам", "Свободу патріотам", "Вимагаємо демонтажу незаконного МАФу", "Геть ФСБ". Представники громадських організацій прийшли на акцію з національними прапорами України, червоно-чорними прапорами і кримськотатарським блакитним прапором із золотою тангою.

Мітингувальники вимагали негайно звільнити киян О.Горбаня і О.Шемотюка.

Під час виступів активістів сталася невелика сутичка, внаслідок якої одній молодій людині розбили ніс. На місце прибула поліція, а також медики, які надали постраждалому першу допомогу і забрали з собою.

Одночасно з мітингом віруючі УПЦ (МЦ) - близько 200 чоловік - проводили молебень.

Серед прихильників знесення церкви - громадський діяч Дмитро Корчинський і народний депутат України Оксана Корчинська (фракція Радикальної партії Олега Ляшка).

25 січня поліція Києва затримала двох киян, які намагалися скоїти підпал церкви на вул.Володимирська (мова йде про церковну будівлю, яку в Українській православній церкві (МП) називають Десятинним монастирем Різдва Пресвятої Богородиці). На місці події виявлено пляшки з сумішшю, їх відправили на експертне дослідження.

Правоохоронці встановили осіб, які могли бути причетні до підпалу - 33- і 36-річні кияни, які раніше не притягувалися до кримінальної відповідальності. Їх затримали в порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України.

Слідчий відділ Шевченківського управління поліції відкрив кримінальне провадження за ч. 2 ст. 15 ч. 2 ст. 194 (замах на умисне знищення або пошкодження майна) Кримінального кодексу України.

Шевченківський райсуд Києва заарештував затриманих на 60 діб з альтернативою застави в сумі 2,2 млн грн для кожного.

О.Шемотюк і О.Горбань - учасники Майдану. О.Шемотюк також учасник АТО (спочатку доброволець, потім - у лавах ЗСУ).
 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

СБУ затримала "крота" ворожої розвідки - посадовця Київської ОВА, який під виглядом капелана мав намір шпигувати за десантниками ЗСУ в Києві

До Києва прибула голова Національної асамблеї Франції

Представники міністерств і профільних асоціацій на переговорах Україна-Польща-ЄС обговорили можливість розблокування українсько-польського кордону

Волонтери ТЧХУ працювали на місці руйнувань у Харкові після російської атаки

Мінсоцполітики розробило проєкт демографічної стратегії України до 2040 року

СБУ затримала агента РФ, який хотів скоригувати ракетний удар по ТЕС і військовому госпіталю в Дніпрі

Рада оборони Києва ухвалила рішення про посилення заходів безпеки в столиці - КМВА

ДБР викрило злочинну групу посадовців, яка зрубала 100-річні дуби на 60 млн грн у Чорнобильському заповіднику

Глава МЗС Кулеба задекларував 3,3 млн грн доходів за 2023 рік

Окупанти вранці завдали ракетного удару по Одесі - Кіпер

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА