07:37 07.02.2018

Площа перед посольством РФ у Вашингтоні названа на честь Бориса Нємцова

2 хв читати
Площа перед посольством РФ у Вашингтоні  названа на честь Бориса Нємцова

Міська рада Вашингтона затвердила законопроект про присвоєння площі перед посольством РФ імені вбитого російського опозиційного політика Бориса Нємцова, повідомив екс-співголова партії ПАРНАС, голова фонду Бориса Нємцова Володимир Кара-Мурза-молодший.

"Міська рада Вашингтона одноголосно затвердила в остаточному читанні постійно діючий законопроект B22-539 про площу Бориса Нємцова перед посольством Росії. Тимчасовий закон вже набув чинності", - написав В.Кара-Мурза-молодший у вівторок на своїй сторінці в "Твіттері".

Він повідомив, що церемонія відкриття площі Нємцова відбудеться 27 лютого, в третю річницю з дня вбивства політика.

7 грудня 2017 року в міській раді Вашингтона відбулися громадські слухання щодо законопроекту про перейменування частини території перед посольством РФ, між вулицями Девіс (Davis) і Едмундс (Edmunds), на честь Б. Нємцова. У слуханнях брала участь дочка Б.Нємцова Жанна.

9 січня 2018 року повідомлялося, що на першому засіданні 2018 року Міська рада Вашингтона одноголосно схвалила в першому читанні законопроект 22-539 про перейменування площі перед посольством Росії в площу Бориса Нємцова.

Опозиційний політик Б. Нємцов був убитий 27 лютого 2015 року на Великому Москворецькому мосту в безпосередній близькості від Кремля.

Колегія присяжних 29 червня 2017 року визнала всіх п'ятьох підсудних у справі про вбивство Б. Нємцова винними і не заслуговуючими поблажливості. Московський окружний військовий суд на підставі вердикту присяжних засудив безпосереднього виконавця вбивства Заура Дадаева до 20 років колонії, Анзора Губашева, який забрав вбивцю з місця злочину, засудили до 19 років, а його брата Шадіда - до 16 років. Темірлана Ескерханова, який стежив за Нємцовим, суд засудив до 14 років позбавлення волі. Хамзат Баха, який допомагав у підготовці злочину отримав 11 років. Відбувати покарання засуджені будуть в колонії суворого режиму.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

В Одесі внаслідок обстрілів пошкоджено приміщення представництва омбудсмена

Окупанти припинили наступ у районі Авдіївки, відновили наступ на Часів Яр - ISW

Окупанти завдали ударів по Харкову та передмістю, без постраждалих

Нічна ракетна атака по Одесі здійснена ракетами "Іскандер М" - речник ПС ЗСУ

У Києві організують охорону місць богослужіння у Великодню ніч, комендантська година не зміниться - військова адміністрація

Окупанти за добу 7 разів обстріляли міста й села Донеччини, у Новоолександрівці й Калиновому загинули мирні жителі

В Україні встановили рекорд із наймасовішого розпису писанок майстрами з різних регіонів

Із Криму з вересня 2022 року виїхало до 8 тис. кримських татар - Чубаров

СБУ здійснює обшуки в митрополита Запорізького Луки - джерело

У Середземному морі РФ тримає два кораблі, один із них ракетоносій "Калібрів" - ВМС ЗСУ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА