20:58 07.02.2018

Суд дозволив заочне досудове розслідування щодо Януковича, Якименка і Тоцького у справі про розстріли на Майдані в 2014

2 хв читати
Суд дозволив заочне досудове розслідування щодо Януковича, Якименка і Тоцького у справі про розстріли на Майдані в 2014

Печерський районний суд м.Києва дав дозвіл на спеціальне (заочне) досудове розслідування щодо екс-президента Віктора Януковича, екс-глави СБУ Олександра Якименка та колишнього першого заступника СБУ Володимира Тоцького у справі про скоєння злочинів, які призвели до вбивств активістів Майдану 18-20 лютого 2014 року.

Про це повідомила прес-секретар генерального прокурора України Лариса Сарган у середу на своїй сторінці в соцмережі Фейсбук.

Також, за її словами, щодо ще трьох фігурантів цієї кримінальної справи - екс-міністра внутрішніх справ України Віталія Захарченка, колишнього заступника міністра МВС Віктора Ратушняка і колишнього заступника начальника - начальника міліції громадської безпеки ГУ МВС України в м. Києві Петра Федчука – такі клопотання прокурорів будуть розглядатися найближчим часом.

"Нагадаю, що мова йде про події на Євромайдані 18-20 лютого 2014 року. Всі шестеро фігурантів кримінального провадження - в розшуку, ухиляються від суду і слідства", - підкреслила Л.Сарган.

Як повідомлялось, 30 червня 2017 року генпрокурор України Юрій Луценко заявив, що Департамент спеціальних розслідувань Генпрокуратури повідомив про нові підозри щодо злочинів, скоєних у період з 18 по 20 лютого 2014 року проти протестувальників на майдані Незалежності в центрі Києва колишнім високопоставленим чиновником режиму екс-президента Віктора Януковича.

За його словами, були висунуті нові та змінені попередні підозри в скоєнні злочинів В.Януковичу, міністру внутрішніх справ Віталію Захарченку, заступнику міністра внутрішніх справ України Віктору Ратушняку, голові Служби безпеки України Олександру Якименку, заступнику голови СБУ - екс-главі Антитерористичного центру при СБУ Володимиру Тоцькому, заступнику начальника - начальнику міліції громадської безпеки ГУ МВС України в місті Києві Петру Федчуку. Їх підозрюють у незаконному перешкоджанні організації та проведенні мітингів і маніфестацій, в організації перевищення співробітниками правоохоронних органів влади і своїх службових повноважень, умисному вбивстві двох і більше осіб, закінченому замаху на вбивство двох і більше осіб, заподіянні умисного тяжкого тілесного ушкодження, а також в організації терористичного акту.

За сукупністю скоєного дії В.Януковича, В.Захарченка, В.Ратушняка, О.Якименка, В.Тоцького, П.Федчука кваліфіковані органом досудового розслідування за ч.3 ст.28, ст.340, ч.3 ст.28, ч.3 ст.27, ч.3 ст.365 КК України (в редакції закону від 07.04.2011), ч.3 ст. 28, ч.3 ст.27, пп. 1,5, 12, ч.2 ст.115, ч.3 ст.27, ч.3 ст.28 ч.2 ст.15 пп. 1, 5, 12 ч.2 ст.115 Кримінального кодексу України (в редакції закону від 05.11.2009), ч.3 ст.28, ч.3 ст.27, ч.2 ст.121 Кримінального кодексу України (в редакції закону від 05.11.2009), ч.3 ст.27, ч.4 ст.28, ч.3 ст.258 Кримінального кодексу України.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

ГУР МО України здійснило низку кібератак по російських об'єктах

У Києві шахраї підробляли листи від військових частин й отримали 1,7 млн грн гуманітарки - Офіс генпрокурора

Найближчої доби в більшості областей України очікуються дощі, місцями з мокрим снігом - Укргідрометцентр

У Мінветеранів мають намір перезавантажити проєкт "Помічник ветерана"

ГУР допомагає РДК і "Свободі Росії" боротися з режимом у РФ - Юсов

Польща і Німеччина 26 березня запустять коаліцію "бронетанкових спроможностей" для України

В Україні частка негрошових соціальних послуг становить лише 6% - Жолнович

Експрацівник оборонного заводу в Миколаєві за допомогою дронів шпигував для ворога за комплексами ППО

В Україні зростає "чорний ринок" документів про підвищення кваліфікації для вчителів - освітній омбудсмен

НАТО зацікавлене в досвіді України у веденні комунікацій під час війни - Мінкультури

РЕКЛАМА
Milk
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА