14:55 09.02.2018

У Києві триває суд щодо обрання запобіжного заходу екс-нардепу Шепелєву

2 хв читати
У Києві триває суд щодо обрання запобіжного заходу екс-нардепу Шепелєву

У Печерському районному суді Києва розпочався розгляд запобіжного заходу для затриманого колишнього народного депутата України Олександра Шепелєва.

Екс-нардеп перебуває в приміщенні суду за ґратами, на обличчі в нього гематоми й синці, сам він стверджує, що в нього зламана щелепа і йому складно говорити.

Прокурор Руслан Кравченко заявив у суді, що сторона обвинувачення клопоче про обрання затриманому запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою терміном на два місяці.

Стаття Кримінального кодексу України 111 про державну зраду, інкримінована О.Шепелєву, не передбачає альтернативної можливості внесення застави.

Як повідомлялося, колишнього народного депутата України (V і VI скликань) О.Шепелєва затримали в березні 2015 року російські правоохоронці після того, як улітку 2014 року він утік із лікарні швидкої допомоги в Києві разом з охоронцем. Екс-нардепа оголосили в міжнародний розшук правоохоронні органи України. Розшукуваного екс-депутата обвинувачували в Україні в розкраданні коштів "Родовід Банку" та замовленні кількох убивств, зокрема банкіра Сергія Кириченка в 2003 році та полковника МВС Романа Єрохіна у 2006-му, а у також замаху на вбивство банкіра Сергія Дядечка в 2012 році.

21 березня 2015 року російський суд виніс постанову про екстрадицію О.Шепелєва, але екс-нардеп увесь цей час залишався в РФ. 8 серпня екс-голова Державної пенітенціарної служби України Сергій Старенький повідомив про звільнення О.Шепелєва з російського СІЗО і звинуватив Генпрокуратуру та Мін’юст України в бездіяльності в питанні екстрадиції екс-нардепа в Україну.

РФ відмовила Україні у видачі О.Шепелєва.

У серпні 2016 року головний військовий прокурор України Анатолій Матіос повідомив, що стосовно О.Шепелєва зареєстровано кримінальне провадження за ч. 1 ст. 111 (державна зрада) Кримінального кодексу України.

8 лютого 2017 року співробітники СБУ затримали О.Шепелєва, в нього виявлено "посвідчення", видане т. зв. міністерством державної безпеки "Донецької народної республіки" на ім'я підполковника Боруха Миколи Володимировича.

О.Шепелєв - член фракції "Блок Юлії Тимошенко" (2007-2010), член фракції Партії регіонів (2010).

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

ВИБУХИ В ПАВЛОГРАДІ - ТЕЛЕГРАМ-КАНАЛИ

ВИБУХИ В ХАРКОВІ - ТЕЛЕГРАМ-КАНАЛИ

Кулеба привітав естонського депутата Крісто Ене Вага, який приїхав до Києва з Таллінна на велосипеді

Незважаючи на затримку у схваленні в Конгресі США фінансування для України, допомога USAID не припинялася

Китай розпочав здійснення історичної місії зі збору зразків зі зворотного боку Місяця

Посол США: військова та економічна допомога, підтримка реформ і підзвітність - основні цілі виділених для України $61 млрд

Війська РФ за минулий день обстріляли 10 громад Сумської області

Мелоні підтвердила прихильність Італії організації у Швейцарії Глобального саміту миру в Україні

МЗС рекомендує громадянам України уникати відвідування місць масового скупчення людей у Тбілісі

Уряд продовжив на 1 місяць термін дії відстрочки від призову співробітникам "Укрзалізниці"

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА