17:13 09.02.2018

ПриватБанк зробив уточнювальний запит щодо рахунків працівників "1+1 медіа

2 хв читати
ПриватБанк зробив уточнювальний запит щодо рахунків працівників "1+1 медіа

ПриватБанк (Київ) у відповідь на запит Національного банку України розкрити інформацію про рух банківськими рахунками співробітників медіахолдингу "1+1 медіа" зробив уточнювальний запит, повідомила колишня виконувач обов'язків голови правління фінустанови Галина Пахачук.

"Ми зробили в НБУ уточнювальний запит. У рамках відповіді НБУ продовжуватимемо роботу з центробанком", - сказала вона на прес-конференції у Дніпрі в п'ятницю.

Г.Пахачук уточнила, що запит Нацбанку містить лише прізвища та імена, що не дозволяє ПриватБанку повністю виконати окреслене завдання.

"Для того, щоб банк професійно виконав свою роботу, йому необхідно надати додаткову інформацію. Ми запросили таку інформацію", - сказала вона.

Г.Пахачук також уточнила, що наразі триває виїзне і безвиїзне діагностичне обстеження як кіпрської філії, так і самого Приватбанку.

"Нам потрібно завершити велику справу, і я розумію, що вона швидко не завершиться, оскільки є 206 млрд грн токсичних кредитів, і ці активи необхідно повернути в банк", - сказала вона.

Як повідомлялося, в грудні 2016 року уряд за пропозицією НБУ і акціонерів ПриватБанку, найбільшими з яких на той момент були Ігор Коломойський і Геннадій Боголюбов, прийняв рішення про націоналізацію цієї найбільшої на ринку країни фінустанови. Держава отримала 100% в його капіталі, а ПриватБанк було докапіталізовано на суму 116,8 млрд грн шляхом випуску держоблігацій та обміну їх на акції.

Однак наприкінці червня 2017 року Кабмін вирішив докапіталізувати банк ще на 38,5 млрд грн на підставі пропозицій НБУ і висновку незалежного аудитора ПриватБанку - компанії EY. Перший транш у 22,5 млрд грн було надано банку в липні 2017 року, другий на 16 млрд грн - в грудні того ж року.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА