18:28 09.02.2018

СБУ не застосовувала силу при затриманні екс-нардепа Шепелева

2 хв читати
СБУ не застосовувала силу при затриманні екс-нардепа Шепелева

Служба безпеки України не застосовувала силу при затриманні колишнього народного депутата України Олександра Шепелева напередодні ввечері, повідомила речниця СБУ Олена Гітлянська.

"Наголосимо, що за заявою Шепелева військова прокуратура сьогодні порушила кримінальне провадження за ст.147 (захоплення заручників) Кримінального кодексу України. Прокурор визначив підслідність у цьому провадженні за слідчими Служби безпеки України", - написала О.Гітлянська на своїй сторінці в соцмережі Facebook у п'ятницю.

За її словами, у рамках кримінального провадження буде призначено судово-медичну експертизу, що визначить давність тілесних ушкоджень О.Шепелева та ступінь їхньої тяжкості.

"Від себе особисто можу порадити людям, які не можуть почекати завершення експертизи, звернутися до фахівців, які, на моє переконання, навіть по фото скажуть, що синці явно не вчорашні", - зазначила О.Гітлянська.

Як повідомлялося, наразі в Печерському районному суді Києва триває розгляд запобіжного заходу для затриманого напередодні ввечері О.Шепелева.

Екс-нардеп перебуває в приміщенні суду за ґратами, на обличчі у нього гематоми і синці, сам він стверджує, що у нього зламана щелепа і йому складно говорити.

Прокурор Руслан Кравченко заявив у суді, що сторона обвинувачення клопоче про обрання затриманому запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою строком на два місяці.

Стаття 111 Кримінального кодексу України "про державну зраду", інкримінована О.Шепелеву, не передбачає альтернативної можливості внесення застави.

Прес-секретар генпрокурора України Лариса Сарган на сторінці у Facebook повідомила, що співробітники СБУ при затриманні О.Шепелева виявили при ньому "посвідчення", видане так званим "міністерством державної безпеки Донецької народної республіки" на ім'я підполковника Боруха Миколи Володимировича.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА