16:55 23.02.2018

Москаль вибачиться перед Супрун не раніше, ніж почує її "щирі вибачення"

2 хв читати
Москаль вибачиться перед Супрун не раніше, ніж почує її "щирі вибачення"

Голова Закарпатської обласної державної адміністрації Геннадій Москаль вважає, що першою має вибачитися виконувач обов'язків міністра охорони здоров'я Уляна Супрун за поширення недостовірної інформації про Закарпаття.

22 лютого ЗМІ повідомили, що Г.Москаль різко висловився стосовно в. о. міністра охорони здоров'я У.Супрун. Словесний конфлікт стався на тлі звинувачень в. о. міністра, що нібито область завезла вакцину від кору з Угорщини контрабандою. Деякі члени Кабміну заявили, що висловлювання Г.Москаля неприйнятні, а прем'єр-міністр Володимир Гройсман заявив, що голова ОДА повинен вибачитися перед У.Супун.

"Перша має попросити вибачення пані Супрун за поширення негативної й недостовірної інформації про Закарпаття. Якщо її вибачення будуть щирими, тоді вони будуть і від мене", - йдеться в повідомленні на офіційному сайті Г.Москаля.

На думку голови Закарпатської обладміністрації, його висловлювання відповідають чинному українському законодавству.

"Так, пункт 1 статті 227 Цивільного кодексу України вказує: «Фізична особа, особисті немайнові права якої порушено внаслідок поширення про неї недостовірної інформації, має право на відповідь, а також на спростування цієї інформації». При цьому кодекс не регламентує, якою саме має бути відповідь – емоційною, нейтральною чи якоюсь іншою. Відповідь формує той, чиї права порушені", - додав Г.Москаль.

Крім того, він наголосив, що негативна інформація, поширена про особу, вважається недостовірною, якщо особа, яка її поширила, не доведе протилежного.

"Я висловив цю відповідь у спосіб, який вважав за потрібний. Якщо пані Супрун вважає, що зачеплено її честь, гідність і ділову репутацію, вона може звернутися до суду, який призначить лінгвістичну експертизу моїм висловлюванням", - зазначив голова області.

Г.Москаль наполягає на тому, що першою має попросити вибачення У.Супрун, якщо вона не вибачиться, то й він не має наміру цього робити.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Волонтери ТЧХУ допомагають постраждалим в Одесі від російської атаки "шахедами"

У Харкові затримали охоронця ТРЦ, який коригував ворожі удари по місту й хотів навести окупантів на базу спецпідрозділу ГУР

У Дніпрі судитимуть організаторів і членів злочинної групи з продажу наркотиків, до якої входили правоохоронці

Харків і прилеглі населені пункти залишилися без цифрового ТБ - Синєгубов

У Литві стартують масштабні маневри німецької армії, в країні одночасно відбуваються ще три великі військові навчання

Унаслідок обстрілів у Покровському районі загинули дві людини, ще одну поранено

Чинного міністра підозрюють у заволодінні державною землею - НАБУ

Імовірність успішного наступу РФ на Харків дуже мала, якщо Україна швидко отримає військову допомогу США, - ISW

Окупанти за добу завдали понад 500 ударів по шести населених пунктах Запорізької області

Дев'ятеро людей постраждали в результаті ворожої атаки "шахедів" Одеси

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА