19:39 03.03.2018

Прокуратура порушила справу про можливе перевищення повноважень поліцейськими під час подій в наметовому містечку біля ВР

2 хв читати

Прокуратура м. Києва зареєструвала кримінальне провадження про можливе перевищення службових повноважень поліцейськими під час подій в наметовому містечку біля Верховної Ради України в суботу вранці.

"Прокуратурою міста Києва опрацьована інформація, що висвітлена у засобах масової інформації, щодо можливих неправомірних дій поліцейських під час подій 03.03.2018 поряд з будинком Верховної Ради України на вул. Грушевського. З метою повної, всебічної та об’єктивної перевірки інформації прокуратурою столиці зареєстровано кримінальне провадження з визначенням попередньої правової кваліфікації за ч. 2 ст. 365 КК України (перевищення влади або службових повноважень працівником правоохоронного органу)", – йдеться в повідомленні.

Досудове розслідування доручено слідчим СВ ГУСБУ у місті Києві та Київській області. Процесуальне керівництво здійснюватиме прокуратура міста Києва.

Як повідомлялося, вранці в суботу, 3 березня, під час проведення слідчих дій у наметовому містечку біля Верховної Ради поліція вилучила предмети, схожі на гранати, а саме: 9 гранат РГД-5, "коктейлі Молотова" .

Як наголошується в повідомленні Нацполіції, у відділки поліції було доставлено понад сто людей, які чинили опір співробітникам поліції. Розпочато кримінальне провадження за ст. 345 (погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу) Кримінального кодексу України.

У Нацполіції заявили, що слідчі дії на території наметового містечка біля будівлі Верховної Ради, проводяться на підставі двох рішень суду. "Слідчі працюють щодо кримінальних проваджень, одне з яких відкрито за фактом спроби захоплення Міжнародного центру культури і мистецтв (Жовтневий палац), а інше – за подіями 27 лютого біля стін Верховної Ради", – йдеться в повідомленні на сайті Нацполіції України.

Увечері в суботу начальник Головного управління Національної поліції Києва Андрій Крищенко повідомив, що загалом в управління поліції доставили 111 осіб, на чотирьох із них складено адміністративні протоколи, ще з 8 спілкуються правоохоронці, інших відпустили.

Також за словами А.Крищенка, до лікарняних закладів звернулися 13 осіб, які перебували в наметовому містечку, і семеро співробітників поліції.

У свою чергу генеральний прокурор України Юрій Луценко заявив, що виступає за право на мирний протест, але проти того, щоб перетворювати наметове містечко біля Верховної Ради "у накопичувач екстремістів і зброї", тому Генпрокуратура підтримує дії правоохоронців у наметовому містечку біля ВР.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА