11:51 05.03.2018

Порошенко підписав закон про кримінальну відповідальність за схиляння до суїциду

1 хв читати
Порошенко підписав закон про кримінальну відповідальність за схиляння до суїциду

Президент України Петро Порошенко в понеділок підписав закон, яким вводиться кримінальна відповідальність за спонукання до самогубства і за примушування до дій, які суперечать волі людини.

Відповідна інформація розміщена на сайті Верховної Ради. Закон про внесення змін до Кримінального кодексу України народні депутати схвалили в другому читанні і в цілому 8 лютого.

Крім доведення до самогубства шляхом приниження, шантажу і жорстокого поводження, кримінальна відповідальність буде поширюватися на доведення до суїциду шляхом системного примушування до дій, що суперечать волі людини. Кримінальна відповідальність тепер передбачена за схиляння до самогубства та інші дії, які сприяють вчиненню суїциду. За такі дії передбачено покарання у вигляді обмеження або позбавлення волі до трьох років.

Як наголошується в пояснювальній записці до законопроекту, внесення таких змін до ст.120 Кримінального кодексу дозволить притягати до відповідальності осіб, які спонукають до суїциду через Інтернет, зокрема, користувачів соціальних мереж.

Закон набуде чинності наступного дня після публікації.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА