13:57 19.03.2018

Ніхто з депутатів не бачив зброї у Савченко у ВР у четвер - Гелетей

2 хв читати
Ніхто з депутатів не бачив зброї у Савченко у ВР у четвер - Гелетей

Ніхто не бачив зброї у позафракційного народного депутата Надії Савченко в четвер, 15 березня, коли вона прийшла до парламенту, повідомив начальник Управління державної охорони (УДО) Валерій Гелетей.

"Жоден військовослужбовець не повідомив мені про те, що він бачив гранати або якісь інші вибухонебезпечні пристрої", - сказав В.Гелетей журналістам у Києві в понеділок, відповідаючи на запитання, чи дійсно в четвер у сумці Н.Савченко були гранати.

Він зазначив, що, на жаль, нині законодавство не дає працівникам Держохорони права оглядати особисті речі народного депутата.

Відповідаючи на уточнювальне запитання, чи мала при собі Н.Савченко в четвер нагородний пістолет, начальник УДО сказав: "Ми так вважаємо, що був нагородний пістолет, але ніхто його не бачив, і вона його не демонструвала, вона його не здавала перед тим, як зайти до Верховної Ради".

В.Гелетей нагадав, що є постанова, яка забороняє проносити зброю до Верховної Ради і зобов'язує здавати її представникам УДО, проте механізму перевірки, якщо народний депутат занесе зброю або якісь інші небезпечні предмети, не існує.

Як повідомлялося, 15 березня на засіданні Верховної Ради генеральний прокурор Юрій Луценко заявив, що слідство має неспростовні докази підготовки позафракційним народним депутатом Надією Савченко терактів, зокрема вибухів у сесійній залі парламенту. "У слідства є неспростовні докази того, що Савченко особисто планувала, особисто вербувала, особисто віддавала вказівки: як провести терористичний акт тут, у цій залі. Знищити двома бойовими гранатами дві ложі в парламенті, з мінометів обстріляти купол парламенту і з автоматів добивати тих, хто б вижив", - сказав він.

Того самого дня раніше деякі українські ЗМІ, посилаючись на джерела, повідомляли про те, що Н.Савченко в четвер начебто прибула до сесійної зали, принісши із собою боєприпаси. При цьому вона спілкувалася з народними депутатами в кулуарах парламенту.

Увечері того самого дня ефірі телеканалу Newsone вона уникнула відповіді на запитання, чи приносила вона сьогодні до сесійної зали зброю. "У мене з собою завжди є те, що я вважаю за потрібне із собою носити. Закон дозволяє мені не розголошувати і не показувати це", – зазначила вона.

При цьому Н.Савченко заявила, що з нагородною зброєю до будівлі парламенту приходить багато народних депутатів.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

ВАКС заочно заарештував співорганізатора заволодіння 11 млн грн коштів "Укрзалізниці"

"Укренерго" застосувало графіки аварійних відключень до вечора в Дніпропетровській, Запорізькій та Кіровоградській областях

Баварія передала київським патрульним 11 спеціально обладнаних мотоциклів BMW

Дві ракети, запущені РФ по Одесі, збито, травмовано дитину - ОВА

Зеленський про обстріл РФ двох ГЕС: Під загрозою не лише Україна, а й Молдова

Річковий порт і мультимодальний термінал можуть з'явитися на березі Тиси

Насильство російських військових над мирними жителями має системний характер - Офіс генпрокурора

Україна і Польща погодили продовження діяльності Польського центру підтримки культури в Україні на 2024 рік

World Monuments Fund реалізує майже 20 проєктів, спрямованих на збереження архітектурної спадщини України

Зеленський звільнив Марка Шевченка з посади посла України в Молдові

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА