20:35 19.03.2018

Безпілотний автомобіль Uber вперше збив на смерть людину

2 хв читати
Безпілотний автомобіль Uber вперше збив на смерть людину

Автомобіль американської компанії Uber Technologies збив на смерть людину, перебуваючи в автономному режимі, повідомляє газета The New York Times. Наразі, як наголошується, це перша відома ДТП із загибеллю пішохода на дорогах загального користування, в якій бере участь безпілотний автомобіль.

Інцидент стався вранці 19 березня в передмісті Фінікса Темпі (штат Арізона, США) - автомобіль Uber збив жінку, яка, імовірно, переходила дорогу поза пішохідним переходом. За кермом автомобіля знаходився водій, проте машина рухалася самостійно в режимі автопілота.

Постраждала померла в лікарні, її особа не розкривається.

Як зазначає агентство Bloomberg, посилаючись на лист компанії, Uber Technologies після цього перервав тестування своїх безпілотних автомобілів в Фініксі, Піттсбурзі, Сан-Франциско і Торонто.

У лютому 2018 року влада Каліфорнії прийняла нові правила, які дозволяють компаніям випробовувати і використовувати на дорогах штату автомобілі без водіїв. Як повідомляла The Financial Times, раніше самоврядні автомобілі могли їздити тільки з людиною за кермом, яка могла би брати керування на себе в екстреній ситуації.

Для того, щоб отримати дозвіл влади, виробникам автомобілів з автопілотом потрібно було довести дотримання всіх стандартів безпеки. Крім того, їм необхідно надати план дій на випадок зупинки машин без водіїв співробітниками поліції.

Правила розроблялися більше трьох років і з нетерпінням очікувалися найбільшими компаніями зі штаб-квартирами в Кремнієвій долині. Зараз в Каліфорнії самоврядні автомобілі випробовують близько 50 компаній, включаючи Alphabet, Uber, Apple, GM, Ford і Toyota.

У березні 2017 року, між Uber Technologies і Управлінням транспортних засобів Каліфорнії стався конфлікт. Компанія тестувала в Сан-Франциско свої безпілотні автомобілі, а влада Каліфорнії вимагала припинити випробування. За твердженням чиновників, машини не були зареєстровані належним чином. У Uber пояснили, що її автомобілі поставлені на облік як звичайні машини, тому що не можуть вважатися безпілотними, оскільки в кабіні знаходиться водій. Тоді внаслідок конфлікту Uber перенесла випробування деяких своїх машин до Арізони. До конфлікту з Uber Каліфорнія вважалася штатом, найбільш сприятливим для випробування безпілотних автомобілей.

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА