16:09 22.03.2018

"Інтер" вважає необґрунтованим оголошення попередження Нацрадою за трансляцію "Іронії долі" і "Москва сльозам не вірить"

2 хв читати
"Інтер" вважає необґрунтованим оголошення попередження Нацрадою за трансляцію "Іронії долі" і "Москва сльозам не вірить"

 Телеканал "Інтер" вважає необґрунтованим прийняте Нацрадою України з питань телебачення і радіомовлення рішення щодо винесення попередження телеканалу за трансляцію фільмів "Іронія долі, або З легкою парою!" і "Москва сльозам не вірить" (обидва - виробництва СРСР).

У повідомленні телеканалу підкреслюється, що на кожен з цих фільмів уповноваженим державним органом (Державним комітетом з питань кінематографії) були видані офіційні дозвільні документи для телевізійного показу на території України (прокатні посвідчення).

"Попри це, Нацрада незаконно застосував санкцію до телеканалу", - заявляє "Інтер".

В редакції телеканалу підкреслюють, що, беручи до уваги прийняте Національною радою рішення, "Інтер" змушене проведе в ефірі заміну фільмів, які, на думку Нацради, які не дозволені до показу.

У повідомленні також підкреслюється: "Інтер" вимагатиме захисту інтересів телеканалу і своїх глядачів в судовому порядку.

У Нацраді наполягають на законності застосування до телеканалу санкції "оголошення попередження".

"Сьогодні розібрали перший кейс щодо трансляції телеканалами "Інтер" і "СТБ" радянських фільмів, у творчому складі яких присутні російські артисти, внесені до переліку осіб, які створюють загрозу національній безпеці України. Після тривалої дискусії більшістю голосів прийнято рішення про застосування санкції "попередження". У прийнятті рішення керувалися профільним законом "Про телебачення та радіомовлення", - написав на своїй сторінці в соцмережі "Фейсбук" член Нацради Сергій Костинський.

Він також підкреслив, що в майбутньому такий прецедент створить ситуацію, коли українські телеканали перестануть купувати права на трансляцію радянських фільмів, авторські права на більшість з яких належать Російської Федерації, і, відповідно, перестануть платити роялті безпосередньо в російський бюджет.

Як повідомлялося, 18 січня Нацрада з телебачення та радіомовлення призначила перевірку телеканалу "Інтер" за трансляцію передач за участю осіб із списку санкцій.

"Інтер Медіа Груп" - одна з найбільших українських медіагруп, до якої входять телеканали "Інтер", "НТН", "К1", "К2", "Мега", "Піксель", "Zoom", "Enter-фільм", "Інтер +".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Завгосп медзакладу з Вовчанська виявився російським навідником, отримав реальний термін

Апеляційна палата ВАКС визнала невинуватим колишнього нардепа Пацкана й закрила справу

Лише 26% наданих інформаційних повідомлень про зруйноване та пошкоджене житло проходять верифікацію

"Новус Україна" запустив власний "зелений" розподільчий центр у Києві

Кличко пропонує спростити процедуру забезпечення автомобілями людей з інвалідністю, зокрема ветеранів війни

Територіальні центри комплектування працюють 24/7 - Сухопутні війська ЗСУ

По інфраструктурному об'єкту Сум завдано удару КАБ, наслідки атаки уточнюють - ОВА

Кількість загиблих на Донеччині через обстріли протягом дня збільшилася до чотирьох

ТЦК за кордоном не працюватимуть - Міноборони України

Дощова погода в Україні в п'ятницю збережеться, у суботу опадів не прогнозують

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА