15:01 01.04.2018

У Вилковому очікується підтоплення половини території міста, в Рені підтоплення причалів порту

3 хв читати
У Вилковому очікується підтоплення половини території міста, в Рені підтоплення причалів порту

Вдень у неділю, 1 квітня, на українській ділянці Дунаю, у зв'язку з проходженням  хвилі весняного водопілля та посиленням нагонного вітру, у створі гідропоста Вилкове очікується подальше підвищення рівнів води з досягненням небезпечної позначки 185 см над нулем поста, при якій підтоплюється 50% м. Вилкове Кілійського району Одеської області.

Як повідомляється на офіційному сайті ДСНС з посиланням на дані Укргідрометцентру, станом на 8.00 1 квітня рівень води р. Дунай у Вилковому дорівнював 182 см над нулем поста, тоді як станом на ранок 30 березня становив лише 160 см.

Крім того, 3-5 квітня у зв'язку з проходженням хвилі весняного водопілля очікується подальше підвищення рівня води з досягненням небезпечної позначки 535 см над нулем поста, при якій починається підтоплення причалів №1-5 Ренійського морського торгового порту. Станом на ранок 30 березня рівень води в Дунаї в м. Рені дорівнював 517 див.

У Закарпатті 1-2 квітня у зв'язку з дощами і таненням снігу можливе підвищення рівнів води над рівнями, зафіксованими станом на ранок 30 березня в нижній течії р.Боржава - 2,0-2,5 м, з виходом води на заплаву, часткове затоплення сільгоспугідь ряду прирічкових сіл, автодоріг місцевого значення, на ділянці Тиси В.Бичків - Вилок, у нижніх течіях Ужа та Латориці 1,5-2,0 м, з виходом води на заплаву.

В річках басейнів Сяну та Дністра (Львівська, Івано-Франківська області), у верхів'ях та середніх течіях річок Закарпаття очікується підняття рівня води на 0,5-1,5 м, на річках басейнів Прип'яті, Західного Бугу (Львівська, Волинська області) - на 0,2-0,7 м з виходом води на заплаву та можливим досягненням позначок початкового затоплення окремих господарських споруд в Ратнівському районі Волинської області. Можливе утворення значного місцевого стоку з додатковими підтопленнями і зсувами перезволоженого ґрунту.

Також у зв'язку з продовженням розвитку весняного водопілля та опадами, 2 квітня на річках басейнів Прута та Сірету очікується подальший підйом рівнів води на 0,2 - 0,7 м над поточними рівнями, без негативних наслідків.

Як повідомлялося, за ніч рівень води у Дунаї біля Вилкового піднявся на 10 см, ситуацію ускладнює вітер з моря швидкістю близько 20 м/с, через що піднялися високі хвилі. Підтоплено близько 30% вулиць міста, в будинках води немає. Перебоїв з постачанням продуктів харчування немає, на випадок необхідності підготовлені місця для розміщення людей. Наразі в Одеській області мобілізовано сили рятувальників та місцевої влади на випадок підтоплення.

Високим судноплавним рівнем води (максимумом норми) у Вилковому є 152 см над нулем поста. При 155 см в місті починається підтоплення низинних незаселених ділянок. На ранок 1 квітня рівень становив 160 см. У ДСНС і Гідрометцентрі прогнозували на перші дні квітня збереження небезпечних рівнів води в межах 160-170 см над нулем поста.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Ворог завдав ракетного удару по Одеській області з окупованого Криму - Плетенчук

Окупанти обстріляли село на Харківщині, постраждав мирний житель - голова ОВА

Унаслідок обстрілів на Донеччині загинула людина, двоє поранених

У Харкові вже п’ятеро постраждалих унаслідок ворожого ракетного удару - Синєгубов

МЗС України про нібито оголошення Зеленського в розшук у РФ: Це свідчення відчаю російської державної машини та пропаганди

Відпустили затриманого помічника Джемілєва - Чубаров

Окупанти вдень обстріляли Нікополь, застосувавши артилерію і БПЛА, поранено жінку - Дніпропетровська ОВА

Кількість постраждалих у Харкові зросла до чотирьох людей - голова ОВА

Ворог стягує додаткові війська в напрямку Часова Яру та Іванівського - ОСУВ "Хортиця"

У Харкові троє постраждалих унаслідок ворожого удару по підприємству - Синєгубов

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА