20:11 05.04.2018

Китай звернувся до СОТ зі скаргою на американські мита

1 хв читати
Китай звернувся до СОТ зі скаргою на американські мита

Влада Китаю направила офіційний запит до Світової організації торгівлі (СОТ) на проведення консультацій з США в рамках механізму вирішення спорів СОТ у зв'язку з планованим введенням Сполученими Штатами мит на імпорт низки китайських товарів.

Як говориться в заяві СОТ, Китай вважає що зазначені мита перевищують пов'язані ставки митних тарифів (bound rates) і суперечать положенням Генеральної угоди про тарифи й торгівлю (ГАТТ).

Запит на консультації є формальним приводом для початку вирішення суперечки за участю СОТ. Протягом 60 днів сторони намагаються прийти до взаємного рішення, і якщо у них цього не вийде, питання може бути передано для вирішення спеціальній комісії.

Раніше Сполучені Штати оприлюднили перелік імпортованих з КНР товарів на суму близько $ 50 млрд, на які планують ввести 25% -і мита. За словами провідного економічного радника президента Дональда Трампа Ларрі Кадлоу, влада США планує провести низку консультацій із зацікавленими сторонами, включаючи уряд Китаю, протягом наступних 60 днів, і тільки після цього прийняти остаточне рішення щодо введення мит.
 

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА