16:35 06.04.2018

Херсонський суд заарештував капітана "Норду" з можливістю внесення застави

1 хв читати
Херсонський суд заарештував капітана "Норду" з можливістю внесення застави

Херсонський міський суд обрав капітану сейнера "Норд" Володимиру Горбенку запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з можливістю внесення застави у розмірі 35 тис. 240грн, повідомили агентству "Інтерфакс-Україна" в прокуратурі Криму.

"Запобіжний захід у вигляді тримання під вартою терміном до 31 травня 2018 року з можливістю внесення застави 35 тис. 240 грн", - повідомила прес-секретар прокуратури Криму Тетяна Тихончик у п'ятницю вдень.

Водночас "Interfax.ru" із посиланням на представника компанії-власника сейнера - керченського рибколгоспу імені Першого травня Ганну Шевелєву повідомляє, що за капітана судна внесуть заставу.

"Варта із заставою. Адвокати внесуть", - сказала вона в коментарі агентству.

Як повідомлялося, 25 березня Держприкордонслужба України затримала сейнер "Норд" (прапор РФ, порт приписки - Керч) із 10 членами екіпажу на борту. Моряки перебувають у порту Бердянська (Запорізька обл.). Їм заборонено покидати судно.

Капітану судна В.Горбенку ставлять у провину ст. 332-1 Кримінального кодексу України (порушення порядку в'їзду/виїзду на окуповану територію України з метою завдання шкоди інтересам країни), що передбачає обмеження волі терміном до трьох років або позбавлення волі на той самий термін.

Іншим членам екіпажу ставлять у провину ч. 2 ст. 204 КпАП України (незаконний перетин кордону), санкція - штраф від 100 до 300 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або до 15 діб адміністративного арешту.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА