17:01 28.01.2019

Капітан судна "Норд" Горбенко зник безвісти - адвокати

3 хв читати
Капітан судна "Норд" Горбенко зник безвісти - адвокати

Капітан судна "Норд", затриманого українськими прикордонниками в березні 2018 року, громадянин України Володимир Горбенко зник, стверджує його адвокат Максим Могильницький.

"Капітан риболовецького судна "Норд" Володимир Горбенко зник безвісти. За словами родичів, минулої суботи близько полудня Володимир зник з дому, й ніхто його відтоді не бачив. На зв'язок із рідними й адвокатами капітан не виходить", - написав адвокат на сторінці у Facebook у понеділок.

За його словами, підстави для занепокоєння "в нас дуже серйозні", причому адвокат не виключає провокацій з боку правоохоронних органів або представників радикальних організацій.

М.Могильницький висловив сподівання на те, що капітан живий і здоровий.

Інший адвокат В.Горбенка Дмитро Щербина повідомив "Інтерфаксу" (interfax.ru), що капітан зник за кілька днів до попереднього засідання у його справі в Оболонському районному суді Києва, призначеному на 1 лютого.

"Дивним видається, напередодні суду зникає людина. Це засідання ніяке не епохальне, з точки зору державних санкцій йому нічого не загрожувало, щоб переховуватися", - сказав захисник.

За словами Д.Щербини, родичі В.Горбенка в Мелітополі звернулися до поліції, те саме зробили його адвокати в Києві. "В Мелітополі брат подавав, ми - в Києві. Зареєстровано заяву. Будемо додатково працювати", - сказав юрист.

У свою чергу представник компанії-судновласника в Криму Ганна Шевельова підтвердила журналістам, що В.Горбенко не виходить на зв'язок третю добу: "О 12:00 26 січня Горбенко вийшов із дому в Мелітополі й більше не повертався. У друзів і рідних інформації про його місцезнаходження немає. Про якісь плани переміщення нікому не говорив. Кордону з РФ не перетинав. За нашою інформацією, в моргах і лікарнях Мелітополя його немає".

Водночас у прес-центрі Служби безпеки України агентству "Інтерфакс-Україна" повідомили, що Управління СБУ в Херсонській області не затримувало капітана судна "Норд" В.Горбенка.

"УСБУ в Херсонській області не затримувало В.Горбенка", - повідомили агентству в прес-центрі СБУ в понеділок.

Як повідомлялося, 25 березня 2018 року Держприкордонслужба України затримала сейнер "Норд" із 10 членами екіпажу на борту.

Капітану судна В.Горбенку інкримінується ст. 332-1 КК України (порушення порядку в'їзду/виїзду на окуповану територію України з метою заподіяння шкоди інтересам країни). Пізніше капітану повідомили про підозру у скоєнні ще одного злочину - за ст.249 Кримінального кодексу України (незаконне зайняття рибним добувним промислом).

Херсонський міський суд обрав йому запобіжний захід у вигляді особистого зобов'язання. На час досудового слідства В.Горбенко перебував у родичів у Мелітополі (Запорізька обл.). 19 червня Херсонський міський суд відмовив у продовженні зобов'язання для капітана В.Горбенка не відвідувати територію АР Крим.

10 січня 2019 року Оболонський районний суд Києва переніс підготовче засідання у справі капітана судна "Норд" на 1 лютого.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Окупанти за добу завдали 386 ударів по дев’яти містах і селах Запорізької області, є постраждалий

РФ у ніч на п'ятницю атакувала об'єкти енергетики, пошкоджено теплові та гідроелектростанції

Генштаб ЗС України: На фронті відбулося 59 бойових зіткнень, на новопавлівському напрямку відбито 22 атаки противника

Генштаб ЗС України: За минулу добу армія РФ здійснила 16 ракетних і 131 авіаудар

Генштаб ЗС України: Авіація завдала ударів по 14 районах скупчення сил противника

Під повітряною атакою перебували Дніпро, Кам'янське, Павлоград, Кременчук, Івано-Франківськ, н.п. Дніпропетровської і окремі об'єкти Львівської обл.

29 березня: Яке сьогодні свято, все про цей день

Федоров представив новий комплекс дистанційного розмінування

Лоцман вантажного судна викликав допомогу буксира, перш ніж врізатися в міст у Балтіморі

По всій Україні - повітряна тривога через загрозу ракетних ударів

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА