19:14 10.04.2018

Капітан судна "Норд" прибув на допит до ГУ СБУ

2 хв читати
Капітан судна "Норд" прибув на допит до ГУ СБУ

Капітан затриманого українськими прикордонниками судна "Норд" Володимир Горбенко, якого раніше у вівторок відпустили під заставу, прибув до Головного управління Служби безпеки України в Криму (розташоване в Херсоні).

"Капітан прийшов на допит до ГУ СБУ в АРК", - повідомила агентству "Інтерфакс-Україна" прес-секретар прокуратури Криму Тетяна Тихончик у вівторок.

Раніше цього дня вона повідомляла, що В.Горбенко вийшов з ізолятора тимчасового тримання. "Він поїхав до лікарні, після чого обіцяв прибути до ГУ СБУ в АРК для проведення слідчих дій: допиту у своєму кримінальному провадженні, а також в іншому, де він є свідком", - розповіла Т.Тихончик агентству "Інтерфакс-Україна" у вівторок.

Раніше цього дня вона повідомляла, що після виходу під заставу капітан "Норд" може повернутися до себе додому до Криму, де він прописаний, водночас поінформувала, що В.Горбенко має зобов'язання щопонеділка з'являтися на допит до слідчого до ГУ СБУ в Криму, яке територіально розташоване в Херсоні. За її словами, якщо капітан судна не виконає це зобов'язання, буде порушено питання про його розшук і арешт.

Стосовно екіпажу судна, то, як зазначила прес-секретар прокуратури Криму, наразі членів екіпажу в Головному управлінні СБУ в Криму допитують як свідків у рамках кримінального провадження стосовно капітана, після чого їх відпустять.

Пізніше в прес-центрі СБУ розповіли, що членів екіпажу судна "Норд" викликали до слідчого відділу спецслужби на допит у вівторок. "10 квітня 2018 року до слідчого відділу ГУ СБУ в АР Крим (з дислокацією в м. Херсон) для допиту як свідків викликали дев’ятьох членів екіпажу судна", - розповіли в СБУ агентству.

Як повідомлялося, 25 березня 2018 року Держприкордонслужба України затримала сейнер "Норд" (прапор РФ, порт приписки - Керч) із 10 членами екіпажу на борту. Моряки перебувають у порту Бердянська (Запорізька обл.). Їм було заборонено покидати судно до рішення суду.

Капітану судна В.Горбенку ставили в провину ст. 332-1 КК України (порушення порядку в'їзду/виїзду на окуповану територію України з метою завдання шкоди інтересам країни). Херсонський міський суд 6 квітня обрав йому запобіжний захід у вигляді тримання під вартою терміном до 31 травня з можливістю внесення 35,24 тис. грн застави (близько $1,3 тис.).

Іншим членам екіпажу ставили в провину ч. 2 ст. 204 КпАП України (незаконний перетин кордону), санкція - штраф від 100 до 300 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або до 15 діб адміністративного арешту. Приморський райсуд Маріуполя (Донецька область) постановив оштрафувати членів екіпажу риболовецького судна "Норд".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА