19:46 11.04.2018

Україна та Ізраїль створять робочу групу для пошуку механізму врегулювання процесу перетину кордону

2 хв читати
Україна та Ізраїль створять робочу групу для пошуку механізму врегулювання процесу перетину кордону

Перше засідання українсько-ізраїльської міжвідомчої комісії для врегулювання проблемних питань, пов'язаних з перетином громадянами України держкордону Ізраїлю, відбулося в середу в Києві. Сторони домовилися створити робочу групу для пошуку ефективного механізму вирішення ситуації, що склалася.

"Досягнута між Україною та Ізраїлем угода про безвіз є одним з базових документів українсько-ізраїльського співробітництва, покликаних сприяти налагодженню стратегічного рівня міждержавної взаємодії. МВС серйозно стурбоване кількістю відмов, які наші громадяни отримують в аеропортах Ізраїлю. У минулому році майже 10 тис. українських громадян отримали відмову у в'їзді на територію Ізраїлю безпосередньо в аеропорту імені Бен-Гуріона. Проблема вийшла на високий політичний рівень, і ми повинні врегулювати цей процес", - зазначила заступник міністра внутрішніх справ України Тетяна Ковальчук, яку цитує департамент комунікації МВС.

За її даними, в 2017 році, завдяки безвізовому режиму, Ізраїль відвідали 146 тис. українців, а з боку Ізраїлю цей показник майже вдвічі більший (264 тис.).

"Ми забезпечили безпроблемний перетин кордону і захист для них. Однак до нас надходять повідомлення про упереджене ставлення до наших громадян з боку співробітників прикордонного та імміграційного контролю в пунктах пропуску на територію Ізраїлю", - підкреслила заступник міністра.

Присутній на засіданні комісії посол Ізраїлю в Україні Еліа Білоцерківський запевнив, що в країні розглядають Україну як одного зі своїх найважливіших партнерів.

"Наш уряд відносить Україну до категорії так званих "Safe State" ("безпечних країн"), всі клопотання українців і українського консульства в Ізраїлі розглядаються максимально швидко. Однак нас турбує зростаюча хвиля трудових мігрантів", - пояснив посол.

Учасники засідання зійшлися на тому, що одним з прийнятних підходів до вирішення проблеми нелегальної трудової міграції до Ізраїлю українських громадян є розвиток співпраці в рамах уже підписаної угоди про тимчасове працевлаштування українських заробітчан до будівельної галузі на ринку праці Ізраїлю.

"Ізраїльська сторона із зацікавленістю сприйняла пропозицію розгляду можливості розширення дії даної угоди на інші категорії працівників, зокрема в туристичній сфері, яка зараз стрімко розвивається в Ізраїлі", - йдеться в повідомленні.

Сторони також обговорили можливість укладення міжурядової угоди про реадмісію.

"Такі домовленості Україна має майже з усіма країнами Європейського Союзу", - зазначила Т.Ковальчук.

Окрім того, учасники засідання домовилися створити робочу групу, до складу якої увійдуть українські та ізраїльські експерти. "Метою її роботи буде пошук ефективних інструментів для врегулювання процесу перетину кордону Держави Ізраїль громадянами України", - пояснює департамент комунікації МВС.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Канада виділить ще 13 мільйонів канадських доларів на чеську ініціативу щодо закупівлі снарядів для України

Окупанти обстріляли ферму на Харківщині, постраждав мирний житель

До складу нового пакета допомоги Україні увійдуть боєприпаси, системи боротьби з безпілотниками та допоміжне обладнання

Президент Польщі заявив про готовність надати військову допомогу Литві

Кличко: Пацієнтів і медперсонал лікарень на вулиці Богатирській вже евакуювали

У скоєній головою Броварської райадміністрації ДТП постраждали троє дорослих і дитина, чиновника буде звільнено

Бельгія може поставити Україні літаки F-16 цього року

Президент та перша леді у Славутичі відвідали гімназію та підприємство переселенців з Маріуполя

Глава Пентагону оголосив про виділення найбільшого пакета військової допомоги Україні - на $6 млрд

Втрати ЧАЕС унаслідок російської окупації сягнули 3 млрд грн - міністр Стрілець

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА