10:30 12.04.2018

Савченко заявляє про погіршення здоров'я

2 хв читати
Савченко заявляє про погіршення здоров'я

Народний депутат України Надія Савченко, яка перебуває під арештом в слідчому ізоляторі СБУ та 23 березня оголосила голодовку, стверджує, що стан її здоров'я погіршується "в межах норми".

"Мій стан на сьогодні, 11.04.2018: здоров'я від голодування погіршується в межах норми, але не критично. Я продовжую голодування до того дня, поки не буду на волі і не зможу повноцінно захищатися в судах... поки не зможу повноцінно виконувати свою діяльність як народного депутата України та політичну діяльність", - йдеться в листі Н.Савченко від 11 квітня, розміщеному на її сторінці у Facebook у четвер.

За її словами, вона відмовилася від свого адвоката Віктора Чевгуза через різні погляди на лінію захисту: "Від свого адвоката Чевгуза В. С. я відмовилася, оскільки у нас з ним не співпадає бачення лінії захисту".

Адвокатами Н.Савченко залишаються Олег Соловей та Дмитро Бугай. "Тільки вони уповноважені робити заяви від мого імені стосовно мого захисту, а також моя сестра Савченко Віра та мій помічник народного депутата України та заступник голови політичної партії "Громадсько-політична платформа Надії Савченко" Проторченко Тетяна", - йдеться в листі.

Як повідомлялося, 22 березня 2018 року Верховна Рада підтримала подання генпрокурора і надала згоду на притягнення до кримінальної відповідальності, затримання та арешт Н.Савченко. Її підозрюють у діях, спрямованих на насильницьку зміну або повалення конституційного ладу або на захоплення державної влади; посягання на життя державних і громадських діячів, підготовці до здійснення терористичного акту, створенні терористичного угруповання або терористичної організації, незаконному поводженні зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами.

23 березня Шевченківський районний суд Києва ухвалив рішення про обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою народному депутату України Н.Савченко до 20 травня 2018 року.

6 квітня В.Савченко повідомила, що у Н.Савченко, яка перебуває під арештом, лікарі швидкої допомоги взяли аналізи. "У Надії була "швидка". Взяли аналізи. Зі мною лікарі говорити відмовилися", - написала В.Савченко на своїй сторінці в соцмережі Facebook.

У свою чергу в СБУ агентству "Інтерфакс-Україна" повідомили, що Н.Савченко перебуває під постійним медичним наглядом. "У разі потреби їй буде надано весь спектр медичної допомоги, якої вона потребує", - додали в спецслужбі.

Н.Савченко оголосила голодовку ще 23 березня в суді з обрання їй запобіжного заходу.

11 квітня сестра повідомила, що 12 квітня очікується госпіталізація Н.Савченко.

При цьому в СБУ зазначили, що за станом здоров'я вона не потребує стаціонарного лікування.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Окупанти обстріляли прикордонний Вовчанськ, загинув мирний житель, ще двоє поранені

Сирський обговорив із командувачем оборони Данії потреби ЗС України та допомогу

Клименко про розстріл поліцейських у Вінницькій області: Цей трагічний випадок показує, що тилу для поліцейських немає

Ворог уранці атакував Одесу, пошкоджено об'єкт інфраструктури - ОВА

Окупанти обстріляли Суми, Білопілля та 13 сіл у Сумській і Чернігівській областях за добу, поранено двох мирних жителів

Зеленський підтримав реконструкцію міськлікарні №2 Кривого Рогу для лікування поранених військових

У Дніпрі завершено рятувальну операцію після ракетного удару РФ

Зеленський ввів у дію рішення РНБО, що забороняє військовим грати в азартні ігри в Інтернеті

На Вінниччині невідомі вночі розстріляли поліцейських, один із них загинув, у двох областях запроваджено спецоперацію

Ворог за добу здійснив майже 300 ударів по семи населених пунктах Запорізької області

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА