15:23 16.04.2018

Савченко та Рубан відмовляються давати свідчення слідству

3 хв читати
Савченко та Рубан відмовляються давати свідчення слідству

Головне слідче управління Служби безпеки України у рамках розслідування справи "Савченко-Рубана" призначило і проводить 13 експертних досліджень зброї, боєприпасів, вибухових речовин, відео- та аудіоматеріалів, виступів і публічних закликів, зокрема комісійну судово-психологічну експертизу з перевірки правдивості свідчень народного депутата Надії Савченко.

"Проведено допити свідків, які повідомили важливі фактичні дані про обставини, що є предметом дослідження в цьому провадженні. Здійснюється огляд та аналіз документів і предметів, вилучених за місцем проживання та роботи Рубана та Савченко, перевіряється причетність до інкримінованих їм злочинів інших осіб", - повідомляє в понеділок прес-центр СБУ.

При цьому в СБУ зазначили, що фігуранти справи, користуючись своїми процесуальними правами, відмовляються від надання свідчень слідству.

"Органами досудового розслідування та прокуратури з урахуванням складності кримінального провадження, обсягу та специфіки процесуальних дій у ньому, а також поведінки учасників кримінального провадження, планується закінчення попереднього розслідування в розумні стислі терміни", - наголосили в СБУ.

Як повідомлялося, керівника Центру звільнення полонених "Офіцерський корпус" Володимира Рубана затримали 8 березня на КПВВ на Донбасі з арсеналом зброї. Він віз зброю з окупованої території на підконтрольну частину України.

Українські правоохоронці підозрюють В.Рубана в підготовці збройних нападів на вищих посадових осіб держави, в підготовці терористичного акту із застосуванням зброї та здійсненням вибухів, які могли становити небезпеку для життя і здоров'я людей.

За версією слідства, В.Рубан планував "із використанням мінометів, гранатометів стрілецької зброї і вибухових пристроїв здійснити збройний напад на житло державних діячів, політичних лідерів, зокрема: Петра Порошенка, Арсена Авакова, Арсенія Яценюка, Олександра Турчинова та інших із метою їх вбивства".

9 березня Шевченківський районний суд Києва заарештував В.Рубана терміном на два місяці – до 6 травня. 20 березня Апеляційний суд Києва залишив це рішення в силі.

12 березня на допит до СБУ у зв'язку із затриманням В.Рубана викликано Н.Савченко.

15 березня від народного депутата з фракції "Народний фронт" Антона Геращенка стало відомо, що Н.Савченко підозрюють у підготовці державного перевороту.

22 березня Верховна Рада підтримала подання генпрокурора України Юрія Луценка і дала згоду на притягнення до кримінальної відповідальності, затримання та арешт Н.Савченко. Її підозрюють у діях, спрямованих на насильницьку зміну або повалення конституційного ладу або на захоплення державної влади; посягання на життя державних і громадських діячів, підготовці до здійснення терористичного акту, створенні терористичного угруповання або терористичної організації, незаконному поводженні зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами.

23 березня Шевченківський районний суд Києва прийняв рішення про обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою Н.Савченко до 20 травня. Того самого дня Н.Савченко оголосила голодовку.

29 березня Апеляційний суд Києва відмовився задовольнити скаргу адвокатів Н.Савченко на рішення Шевченківського райсуду столиці про обрання такого запобіжного заходу.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА