20:40 17.04.2018

Інформація про нібито затримання представників української космічної галузі в США є фейком

2 хв читати
Інформація про нібито затримання представників української космічної галузі в США є фейком

У посольстві України в США спростовують інформацію, що з'явилася у вівторок, про нібито затримання представників української космічної галузі в США.

"Посольство України в США спростовує інформацію про нібито затримання представників української космічної сфери, що беруть участь у симпозіумі в м. Колорадо-Спрінгс, США, і нібито виїзд посла України в США в Колорадо для з'ясування обставин. Це відвертий фейк і брехня", - йдеться в повідомленні посольства на сторінці в Фейсбуці.

У дипмісії вказали, що українська делегація працює за запланованою програмою і продовжує брати участь у заході, а посол України в США Валерій Чалий продовжує роботу у Вашингтоні як член української делегації на зборах МВФ та Світового банку.

"Посольство припускає, що це спланована інформаційна атака, яка може бути продовжена шляхом вкидання інших фейкових новин. Закликаємо українські та міжнародні ЗМІ бути уважними і не піддаватися на провокації", - підкреслюється в повідомленні.

Прес-служба Державного космічного агентства України (ДКАУ) також спростувала інформацію ЗМІ. "Щодо поширення неправдивої інформації... про затримання в США глави ДКАУ Дегтяренка П.Г. і генерального директора ДП "КБ "Південне" ім. М.К.Янгеля" Дегтярьова А.В. Інформація про затримання керівників є недостовірною", - йдеться в повідомленні прес-служби.

В ДКАУ підкреслили, що наразі українська делегація перебуває з офіційним візитом в США і бере участь в 34-му Космічному симпозіумі, а 18 квітня повертається в Україну.

Раніше ЗМІ повідомили, що у вівторок під час відвідування симпозіуму в Колорадо, США, американські спецслужби затримали керівників Державного космічного агентства України та Конструкторського бюро "Південне" нібито за підозрою в їх причетності до незаконного продажу в Північну Корею проектної документації для ракетної програми. ЗМІ також повідомляли, що для уточнення обставин затримання в Колорадо вилетів посол України в США В.Чалий.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Тіло ще одного чоловіка виявили рятувальники у Дніпрі після ракетних ударів

ЗАГРОЗА БАЛІСТИКИ ДЛЯ ЦЕНТРАЛЬНИХ І СХІДНИХ ОБЛАСТЕЙ УКРАЇНИ - ПОВІТРЯНІ СИЛИ

У передмісті Херсона внаслідок обстрілу загинула жінка

У Херсонській області на Великдень і поминальні дні під час комендантської години заборонено проводити богослужіння

Українська авіація за добу завдала ударів по шести місцях скупчення окупантів та їхньому пункту управління - Генштаб ЗСУ

Окупанти за добу завдали 25 ракетних і 52 авіаудари по Україні, обстріляли близько 110 міст і сіл

Зеленський провів у Дніпрі нараду

ЗСУ відбили на авдіївському, новопавлівському й бахмутському напрямках 57 атак окупантів за добу

Чоловік, про загибель якого в результаті обстрілу в Білопіллі повідомлялося раніше, живий, але у важкому стані

Країни G7 заявили про рішучість посилити протиповітряну оборону України

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА