14:02 18.04.2018

Янукович був переконаний у гарантії виконання угоди з опозицією від 21 лютого 2014 року - Добкін

2 хв читати
Янукович був переконаний у гарантії виконання угоди з опозицією від 21 лютого 2014 року - Добкін

Екс-президент України Віктор Янукович був переконаний, що угоду про врегулювання політичної кризи в Україні з представниками опозиції від 21 лютого 2014 року буде виконано, зокрема завдяки гарантіям США і Росії, зазначає народний депутат від "Опозиційного блоку", екс-глава Харківської облдержадміністрації Михайло Добкіна.

Під час надання свідчень в Оболонському районному суді Києва як свідок у справі про державну зраду екс-президента, він розповів про своє спілкування з В.Януковичем під час перебування його в Харкові 21-22 лютого 2014 року.

"Він (Янукович - ІФ) у деталях розповідав мені про велику його особисту перемогу при підписанні цієї угоди. Він також сказав, що йому гарантують виконання цієї угоди вище керівництво США і Російської Федерації. Його впевненість межувала з самовпевненістю. Він вважав, що йому, щоб не провокувати ситуацію в Києві, потрібно якийсь час побути в Харкові, в інших регіонах, а потім повернутися до Києва і розпочати виконання цього договору, тому що було необхідно вносити багато змін до чинного законодавства", - наголосив М.Добкін.

Депутат повідомив, що в ніч з 21 на 22 лютого у приміщенні Харківської ОДА екс-президент спілкувався з одним із лідерів тодішньої парламентської опозиції, екс-прем'єр-міністром України Арсенієм Яценюком та висловлював йому претензії в зв'язку з тим, що не виконуються домовленості, згідно з якими мали відвести людей і зняти блокаду основних державних будівель в урядовому кварталі в Києві.

Свідок також розповів про те, що чув розмови В.Януковича з охороною "Межигір'я", коли екс-президенту повідомили про те, що до резиденції йдуть "озброєні люди". Після цього, за словами М.Добкіна, В.Янукович через екс-главу СБУ Олександра Якименка спілкувався з лідером "Правого сектора" Дмитром Ярошем про домовленості, які "нібито були про те, що будівлю резиденції "Межигір'я" не штурмуватимуть".

М.Добкін зазначив, що після першої такої розмови ситуація вирішилася, а коли повторно на "Межигір'я" рушило ще більше людей, розмова з Д.Ярошем вже не мала результату.

Депутат від "Опозиційного блоку" вважає, що для В.Януковича за тієї ситуації, існували загрози, і він сам, як глава Харківської ОДА, вживав заходів для гарантування його безпеки. М.Добкін наголосив, що не очікував, що В.Янукович поїде з України.

М.Добкін відмовився надавати оцінку листу В.Януковича президенту РФ Володимиру Путіну від 1 березня 2014 року із проханням використовувати Збройні сили РФ для наведення порядку в Україні. Водночас він зазначив, що вважає Крим невід'ємною територією України, але провину за його втрату покладає на тих, хто мав владу в Україні з кінця лютого 2014 року.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА