16:04 20.04.2018

ГПУ направила Франції запит на екстрадицію організатора "тітушек"

2 хв читати
ГПУ направила Франції запит на екстрадицію організатора "тітушек"

Генеральна прокуратура України направила французьким колегам запит на екстрадицію затриманого у Франції Армена Саркісяна, якого українські правоохоронці підозрюють в організації так званих "тітушек" під час Євромайдану в 2014 році.

"Генпрокуратура направила до Франції запит на екстрадицію Саркісяна", - повідомила агентству "Інтерфакс-Україна" прес-секретар генпрокурора Лариса Сарган у п'ятницю.

Як повідомляв генпрокурор Юрій Луценко, Генпрокуратура України найближчим часом планувала направити додаткову інформацію для ідентифікації затриманого у Франції Армена Саркісяна, якого українські правоохоронці підозрюють в організації "тітушек" під час Євромайдану в 2014 році, і якщо це виявиться той самий чоловік, Генпрокуратура наполягатиме на його екстрадиції.

Раніше про затримання у Франції А.Саркісяна повідомив народний депутат України фракції "Народний фронт", радник глави МВС Антон Геращенко. За його словами, той належав до організованої злочинної групи, що складалася з бандитів і правоохоронців, які "об'єдналися для розстрілів Майдану".

Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков в 2015 році заявляв, що А.Саркісян є координатором організаторів "тітушек" і на той момент вже перебував у розшуку за лінією Інтерполу, а нещодавно заарештований у цій справі Юрій Крисін був його "підшефним".

За даними ЗМІ, А.Саркісяна затримали під час перевірки документів. Йому обрано запобіжний захід у вигляді особистого зобов'язання виконувати всі судові приписи до 19 травня. До цього часу Генпрокуратура має надіслати документи із його екстрадиції до України.

Департамент комунікації Національної поліції України повідомив, що французькі правоохоронці підтвердили затримання за лінією Інтерполу громадянина з документами на ім'я Армена Саргасян, оголошеного в міжнародний розшук за лінією Інтерполу органами прокуратури на початку травня 2014 року.

За даними поліції, А.Саргасяна розшукують за підозрою в скоєнні замаху на умисне вбивство двох або більше осіб (ч.15, п.1 ч.2 ст.115 Кримінального кодексу України), з хуліганських мотивів (п.7 ч.2 ст .115 КК), за попередньою змовою групою осіб (п.12 ч.2 ст.115 КК). Крім того, йдеться про вчинення злочину за ч.2 ст.194 КК - умисне знищення або пошкодження майна шляхом підпалу, вибуху або в інший суспільно небезпечний способім.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Байден терміново підпише закон про надання допомоги Україні, щоб почати відправлення зброї та техніки цього тижня

Зеленський подякував Сенату США за схвалення життєво необхідної допомоги Україні

Сенат США підтримав закон про допомогу Україні

За 2023 рік в Україні зафіксовано 85 випадків сексуального насильства, пов'язаних із війною - звіт ООН

Війська РФ за минулий день понад 50 разів обстріляли Сумську область, поранено чотирьох жителів

Унаслідок нічного удару по Харкову поранено двох людей, окупанти завдали ударів і по центру Золочева

Окупанти вдарили по житловому комплексу в Харкові, поки що без постраждалих

НАТО не планує розміщувати американську ядерну зброю в інших країнах - Столтенберг

США можуть передати Україні ATACMS дальнього радіусу дії в новому пакеті допомоги - ЗМІ

У Дніпропетровській області сили ППО ввечері збили ще один російський безпілотник "Орлан-10"

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА