14:05 31.08.2019

"Справа Калєтніка" закрита на законних підставах-прес-секретар Луценка

2 хв читати
"Справа Калєтніка" закрита на законних підставах-прес-секретар Луценка

"Справу колишнього першого віце-спікера Верховної Ради Ігоря Калєтніка закрито на законних підставах, заявила прес-секретар екс-генпрокурора Лариса Сарган.

"Стаття КК, яку 5,5 (!) років Горбатюк пред'являв Калєтніку, - давно декриміналізована. У справі є рішення судів, в яких чітко відзначено відсутність складу злочину, у цій справі було відмовлено в проведенні заочного розслідування через відсутність складу злочину, є рішення суду про необхідність закриття справи", - написала Лариса Сарган на своїй сторінці в соцмережі "Фейсбук".

Вона наголосила, що "справу закрили на законних підставах".

Щодо зміни підсудності 20 кримінальних проваджень Сарган написала, що їх передано в Держбюро розслідувань, Національну поліцію, Службу безпеки за підслідністю. "Провадження не мають причетності ні до справ Майдану, ні до колишніх високопосадовців. Це, наприклад, справи крадіжки цукру, забудов у Києві тощо", - пояснила вона.

Раніше Управління спеціальних розслідувань Генпрокуратури (УСР) повідомило, що заступник генпрокурора Сергій Кізь прийняв рішення про закриття провадження щодо колишнього першого заступника Верховної Ради Ігоря Калєтніка у зв'язку з відсутністю складу злочину в його діях.

В УСР наголосили, що йдеться про кримінальне провадження за підозрою деяких високопоставлених чиновників і народних депутатів в організації та голосуванні незаконним способом за диктаторські закони 16 січня 2014 року.

За інформацією ЗМІ, у травні 2019 року адвокат Ірина Залюбовська повідомила, що Печерський районний суд Києва зобов'язав Генпрокуратуру скасувати розшук І.Калєтніка. "Суд встановив незаконність дій Генеральної прокуратури України і вкотре визнав, що кримінальне провадження за так званими законами 16 січня є політичним переслідуванням", - заявила Залюбовська.

Крім того, УСР повідомляло про те, що 29 серпня генпрокурор Юрій Луценко вніс до Єдиного реєстру досудових розслідувань (ЄРДР) дані в 20 кримінальних провадженнях і змінив орган досудового розслідування, забравши їх у слідчих УСР.

В УСР стверджують, що за кількома провадженнями слідчі вже готували підозри.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

До Ради надійшла заява Сольського про відставку з посади міністра агрополітики - Стефанчук

Окупанти завдали удару по вокзалу Балаклії, постраждали 7 мирних жителів - ОВА

Зеленський про закриття неба над Україною західними партнерами: Питання не "чому", а "коли"

Кількість загиблих унаслідок ворожого удару по селищу Удачному на Донеччині зросла до 3, поранені 4 - ОВА

Волонтери ТЧХУ працюють у штабі з ліквідації наслідків ракетного удару РФ у Смілі

"Сталевий фронт" Ахметова побудував понад 80 км фортифікацій на Донеччині та Запоріжжі

Президент на Ставці заслухав доповіді щодо захисту інфраструктури та посилення виробництва зброї

Зеленський відповів республіканцям - противникам надання допомоги Україні: Гроші йдуть насамперед в оборонний сектор США

Окупанти обстрілюють Херсон - голова МВА

Завгосп медзакладу з Вовчанська виявився російським навідником, отримав реальний термін

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА