16:36 14.05.2018

Гриневич: Шкільні лінійки - не єдиний метод зібрати дітей і поговорити на важливі теми

2 хв читати
Гриневич: Шкільні лінійки - не єдиний метод зібрати дітей і поговорити на важливі теми

Міністр освіти і науки України Лілія Гриневич наголошує на доцільності застосування альтернативних шкільним лінійкам заходів для спілкування з учнями на важливі теми.

"Позиція Міністерства освіти і науки полягає в тому, що лінійки не є єдиним методом зібрати дітей і поговорити на важливі теми", - сказала Л.Гриневич журналістам у понеділок у Києві.

Вона нагадала, що лінійка в Черкаській школі була приурочена темі перемоги у Другій світовій війні. "Про це можна говорити з дітьми в більш цікавий і продуктивний спосіб", - наголосила міністр.

Л.Гриневич додала, що філософія "Нової української школи", яку впроваджує Міносвіти, і полягає в тому, щоб переходити від авторитарної педагогіки до педагогіки партнерства.

Водночас глава Міносвіти зазначила, що просто заборонити лінійки також буде неправильно.

"Розумієте, це теж не метод: дати команду й заборонити лінійки. Потрібно йти шляхом не заборон у цьому випадку, а просвітою вчительства, для того, щоб вони шукали й могли запропонувати цікавіші методи роботи з дітьми", - переконана міністр.

Як повідомлялося 8 травня близько 9:00 ранку на території черкаської загальноосвітньої школи №8 під час урочистої лінійки з нагоди Дня пам'яті та примирення у школярів різко погіршилося самопочуття, вони почали непритомніти.

Поліція провела евакуацію людей і обмежила доступ до території цієї школи.

Загалом було госпіталізовано 58 осіб: 54 дітей і чотирьох дорослих. Лікарі констатували, що в дітей і дорослих спостерігається інгаляційна токсична реакція.

Станом на 11 травня з лікарні виписали 22 дитини, в медзакладах залишалися 36 осіб.

Крім того, 8 травня в школі Новомосковська (Дніпропетровська область) під час лінійки погіршилося самопочуття у 17 дітей. Медики поставили діагноз "вегето-судинний пароксизм" 15 учням.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Столтенберг: У НАТО вже зібрали інформацію про наявні засоби ППО, зокрема Patriot, працюючи із союзниками над тим, щоб передислокувати ці системи в Україну

Швейцарія виділить 5 млрд франків на відновлення України

Рютте: Європейські країни, які мають Patriot, розглянуть власну потребу в цих системах із метою передачі їх Україні

Юрфірма "Ілляшев та Партнери" ініціювала антидемпінгове розслідування щодо імпорту в Україну сірників з Індії та Пакистану

Кулеба: Такої інтенсивності роботи від партнерів з надання ППО не було від початку повномасштабного вторгнення

Президент Єврокомісії знову каже, що непередбачений прибуток від заморожених росактивів може бути використано для військових потреб України

Росіяни обстріляли Львове Херсонської області, пошкоджено школу

Велика Британія передала Міноборони України обладнання для роботи з реєстром "Оберіг"

Росіяни за добу завдали 6 ракетних і 63 авіаційних ударів по території України

Українська авіація завдала дев’ять ударів по районах зосередження противника

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА