13:09 16.05.2018

Amnesty International закликала українську владу відреагувати на напади радикалів на активістів ЛГБТ, жінок і ромів

2 хв читати
Amnesty International закликала українську владу відреагувати на напади радикалів на активістів ЛГБТ, жінок і ромів

Правозахисна організація Amnesty International закликала українську владу засудити і притягнути до відповідальності винних у нападі радикальних груп на активістів, зокрема, жінок, представників ЛГБТ і сімей ромської національності.

"Нас, безумовно, не влаштовує ситуація, коли поліція виявляється нездатною захистити мирні зібрання від атак радикальних угруповань. Водночас, проблема значно ширша і системніша. Українська влада загалом не визначила чіткої позиції і не сформулювала свою політику категоричного засудження такого насильства. У такій ситуації навіть поліція певною мірою виявляється заручником відсутності політичної волі для боротьби з насильством з боку радикальних груп на рівні української держави", - цитують слова заступника директора Amnesty International у Східній Європі і Центральній Азії Дениса Кривошеєва у прес-службі організації в середу.

Правозахисники стверджують, що українська влада систематично виявляється нездатною запобігти і притягнути до відповідальності за насильство з боку радикальних угруповань, яке невпинно зростає з 2015 року.

Amnesty International розповіли, що жертви насильства і погроз насильства, серед яких жінки, активісти і захисники прав ЛГБТ, політичні активісти лівого спрямування, ромські сім'ї та інші особи і групи, проти яких виступають члени радикальних угруповань, залишаються вразливими до подальших нападів, залякувань і агресії.

"Постійна нездатність влади впоратися з проблемою насильства з боку радикальних угруповань заохочує членів таких груп планувати і здійснювати подальші напади, оскільки вони усвідомлюють свою майже повну безкарність за такі дії", - заявили в організації, наголосивши, що такий стан справ рівносильний відкритому нехтуванню правами на свободу слова і мирне зібрання.

Amnesty International закликала українську владу відреагувати на проблему чіткою політикою нульової толерантності до такого насильства і негайно вжити заходів, щоб притягнути винних до відповідальності та захистити жертв.

Так за останні 12 місяців Amnesty International зареєструвала не менше 30 нападів за ознакою ідентичності з боку членів радикальних угруповань.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

ППО знищила одну ворожу ракету та три розвідувальні БПЛА

Зеленський заслухав доповіді Сирського та Умєрова

Зеленський подякував американцям, які працюють на оборонних підприємствах

За добу ворог завдав 13 ракетних та 51 авіаудар, обстріляв понад 110 населених пунктів України

ЗС України відбили 18 ворожих атак на лиманському напрямку, 13 – на бахмутському

Єрмак подякував Саллівану і команді адміністрації президента США за зусилля на шляху схвалення допомоги Україні, розповів про ситуацію на фронті

Умєров подякував США за підписаний пакет законів: Життєво важливий крок у зміцненні здатності захищати нашу незалежність

Рішення про призупинення консульських послуг для українських чоловіків мобілізаційного віку за кордоном спрямоване на забезпечення справедливості - Кулеба

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

Байден: Буквально в найближчі кілька годин ми почнемо відправляти в Україну військову допомогу

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА