14:51 18.05.2018

Весілля принца Гаррі і Меган Маркл може коштувати понад 2 млн фунтів

3 хв читати
Весілля принца Гаррі і Меган Маркл може коштувати понад 2 млн фунтів

Весілля принца Гаррі Уельського та американської актриси Меган Маркл коштуватиме близько 2 млн фунтів стерлінгів ($ 2,7 млн) без урахування витрат на підтримання безпеки, свідчать оцінки люксового агентства з організації весіль Aimee Dunne.

У середньому витрати на організацію весілля у Великобританії становлять $37 тис., повідомляє CNBC.

Витрати на їжу і напої, за оцінками Aimee Dunne, становитимуть близько $680 тис. До цієї суми, зокрема, увійдуть різні закуски і десерти, зокрема і весільний торт, який, як стало відомо раніше, буде лимонним із бузиною.

Загалом на обідньому прийомі та вечері очікують близько 600 гостей, і ще близько 2,64 тис. простих британців запропонують чай і гарячі закуски на майданчику перед Віндзорським замком.

"Буде багато шампанського і віскі", - говорить Еймі Данн, засновниця агентства.

За її оцінками, на їжу і напої буде витрачено чверть усіх весільних витрат майбутнього подружжя.

Ще близько $ 400 тис. коштуватиме скляний намет, який заплановано побудувати для весільного прийому, зазначає Е.Данн.

Весільна сукня Меган Маркл від дизайнерів британського бренду Ralph&Russo може коштувати близько $270 тис., вважає Е.Данн. Це стандартна ціна для королівських весіль, говорить вона.

Раніше газета The Telegraph написала, що вартість сукні становитиме близько $135 тис., одяг принца Гаррі на церемонії, ймовірно, "буде непримітним", зазначила Е.Данн.

М.Маркл, ймовірно, змінить вбрання до вечора, як і дружина принца Вільяма, Кейт Міддлтон, під час їхнього весілля, що відбулося в 2011 році.

Ще близько $130 тис., як очікується, буде витрачено на квіти. З урахуванням масштабу і розмаху весільної церемонії, послуги команди флористів з оформлення Віндзорського замку, ймовірно, будуть досить дорогими.

Основна частина решти бюджету піде на розваги гостей, вважає Е.Данн. За інформацією Кенсингтонського палацу, на прийомі з нагоди одруження принца Гаррі і Меган Маркл виступатиме Королівський хор під керівництвом Карен Гібсон, а також 19-річний віолончеліст Шеку Канні-Мейсон.

Крім того, за даними різних ЗМІ, на весіллі можуть бути присутніми Елтон Джон, гурт Spice Girls, співачка Адель та інші зірки.

Обручки для пари, традиційно, будуть відлиті з валійського золота, пише британський сайт Bridebook.

Е.Данн також закладає в загальну суму витрат видатки, пов'язані з логістикою, оскільки таке масштабне весілля потребує ретельної підготовки.

Королівська родина вже повідомила, що оплатить "головні аспекти одруження", зокрема й "церковну службу, музичний супровід, квіти, оформлення й організацію прийомів".

Меган Маркл, як очікується, придбає весільну сукню за власні кошти.

На гарантування безпеки принца та його обраниці, а також гостей весільної церемонії буде витрачено $40,1 млн або навіть більше, пише Bridebook.

Ці витрати, ймовірно, переважно ляжуть на плечі платників податків, зазначає CNBC. На весіллі принца Вільяма і Кейт Міддлтон, зокрема, на гарантування безпеки під час їхнього весілля було витрачено близько $27 млн.

Згідно з оцінками британської консалтингової компанії Brand Finance, весілля, заплановане на 19 травня, принесе британській економіці близько 1,05 млрд фунтів стерлінгів ($1,4 млрд).

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА