13:36 22.05.2018

Суд відмовився повертати внесені за нардепа Розенблата 7 млн грн застави

2 хв читати
Суд відмовився повертати внесені за нардепа Розенблата 7 млн грн застави

Суд відмовив у поверненні застави в розмірі 7 млн рн, внесеної родичами за народного депутата Борислава Розенблата, повідомляється на сторінці Спеціалізованої антикорупційної прокуратури (САП) у соцмережі Facebook у понеділок.

Як наголошується в повідомленні, відповідне рішення суд прийняв на засіданні 21 травня із розгляду клопотання захисту заставодавця, близьких родичів Б.Розенблата, про повернення коштів застави після того, як були вислухані аргументи сторін.

"Нагадуємо, народного депутата підозрюють у скоєнні дій, передбачених ч.4 ст.368 (одержання неправомірної вигоди), ч.2 і 3 ст.369-2 (зловживання впливом) Кримінального кодексу України", - зазначають в САП.

Як повідомлялося, 19 червня 2017 року стало відомо про затримання охоронця народного депутата Б.Розенблата при отриманні хабара у сумі $200 тис. За вирішення питання з ліцензуванням видобутку бурштину. Пізніше низка ЗМІ з посиланням на джерело в НАБУ повідомила, що хабар, за яку затримано охоронця, призначалася двом парламентаріям, зокрема Максиму Полякову.

20 червня керівник САП Назар Холодницький повідомив, що в рамках розслідування кримінального провадження про незаконний видобуток бурштину затримано шістьох осіб - трьох помічників народних депутатів, один охоронець нардепа, два представника громадської організації, яка займається боротьбою з корупцією.

За даними НАБУ, слідство встановило, як мінімум, п'ять епізодів злочинної діяльності, в результаті якої підозрювані отримали від представника іноземної компанії неправомірну вигоду на загальну суму понад $300 тис. Ці кошти отримані підозрюваними для забезпечення підготовки законопроектів, незаконного впливу на посадових осіб Держгеокадастру, Держлісагентства, Держгеонадр України, органів місцевого самоврядування з метою безперешкодного ухвалення рішень на користь зазначеної іноземної компанії.

18 липня Солом'янський райсуд Києва призначив Б.Розенблату заставу в 7 млн грн, поклав на нього зобов'язання носити електронний браслет, не виходити без повідомлення органів слідства з Києва та Житомира і здати всі закордонні паспорти. Покладені на депутата зобов'язання діяли до 12 вересня. 24 липня Б.Розенблат повідомив, що сім'я внесла за нього необхідну суму застави.

19 серпня Б.Розенблату продовжили запобіжний захід до 17 жовтня. 17 жовтня 2017 року Б.Розенблат повідомив, що термін дії запобіжного заходу щодо нього закінчився, але він і надалі сприятиме розслідуванню кримінального провадження, фігурантом якої він є. 19 жовтня співробітники НАБУ не допустили вильоту Б.Розенблата до Німеччини на лікування, як повідомив його адвокат, а 20 жовтня в НАБУ повідомили, що перешкодили вивезенню Б.Розенблатом матеріалів, важливих у розслідуванні "бурштинової справи", а також матеріальних і грошових цінностей, отриманих як неправомірна вигода.

14 грудня. Солом'янський районний суд Києва частково скасував зобов'язання Б.Розенблата не виходити з Києва та Житомира без дозволу слідчого, прокурора і суду.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

ЗС України за добу ліквідували 820 окупантів

Окупанти за добу завдали 386 ударів по дев’яти містах і селах Запорізької області, є постраждалий

РФ у ніч на п'ятницю атакувала об'єкти енергетики, пошкоджено теплові та гідроелектростанції

Генштаб ЗС України: На фронті відбулося 59 бойових зіткнень, на новопавлівському напрямку відбито 22 атаки противника

Генштаб ЗС України: За минулу добу армія РФ здійснила 16 ракетних і 131 авіаудар

Генштаб ЗС України: Авіація завдала ударів по 14 районах скупчення сил противника

Під повітряною атакою перебували Дніпро, Кам'янське, Павлоград, Кременчук, Івано-Франківськ, н.п. Дніпропетровської і окремі об'єкти Львівської обл.

29 березня: Яке сьогодні свято, все про цей день

Федоров представив новий комплекс дистанційного розмінування

Лоцман вантажного судна викликав допомогу буксира, перш ніж врізатися в міст у Балтіморі

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА