17:00 24.05.2018

Гройсман: Усе йде до того, що винних у катастрофі рейсу МН17 і загибелі 298 людей буде покарано

2 хв читати
Гройсман: Усе йде до того, що винних у катастрофі рейсу МН17 і загибелі 298 людей буде покарано

Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман висловив упевненість, що в результаті проведеного розслідування Міжнародної спільної слідчої групи (JIT) винних у катастрофі "Боїнга" рейсу МН17 над Донбасом у 2014 році буде покарано.

"Міжнародна спільна слідча група (JIT) з розслідування катастрофи рейса МН17 на Донбасі підтвердила, що літак був збитий російським зенітно-ракетним комплексом "Бук". За даними слідства, ЗРК належав 53-й протиповітряній бригаді Збройних сил Росії, яка базується в місті Курськe. Нарешті все йде до того, що справедливість візьме гору, і винні у загибелі 298 людей будуть покарані", - написав прем'єр на своїй сторінці в соцмережі Facebook у четвер.

В.Гройсман нагадав, що у 2014 році очолював комісію з розслідування цієї катастрофи й "не сумнівався, що цей час настане".

Як повідомлялося, "Боїнг-777" авіакомпанії Malaysia Airlines, що виконував рейс МН17 Амстердам (Нідерланди) - Куала-Лумпур (Малайзія), був збитий у небі над Донецькою областю 17 липня 2014 року. На його борту перебували 298 людей. Усі вони загинули.

Створена міжнародна спільна слідча група (Joint Investigation Team, JIT), до складу якої входять прокурори та представники інших правоохоронних органів України, Нідерландів, Бельгії, Австралії та Малайзії, а також представники Євроюсту, 28 вересня 2016 року в Нідерландах представила результати кримінального розслідування причин катастрофи.

Згідно з висновками, авіалайнер був збитий ракетою серії 9M38, запущеною із самохідної вогневої установки BUK-TELAR із сільськогосподарського поля в районі сел. Первомайське. Цей район на той момент перебував під контролем проросійських сепаратистів. З розслідування також випливає, що самохідну вогневу установку BUK-TELAR було доставлено в Україну з Російської Федерації, і після її використання для атаки на авіалайнер рейсу МН17 її знову повернули на територію РФ.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

США заблокували рішення ООН щодо визнання Палестинської автономії повноправними членом

Окупанти обстріляли п'ять громад Сумської області, одна людина поранена - ОВА

ВИБУХИ В ПАВЛОГРАДІ - ТЕЛЕГРАМ-КАНАЛИ

Аварія на газопроводі в Харківській області не вплине на газопостачання споживачів

Раді рекомендують ухвалити в першому читанні законопроєкти, що вдосконалюють систему початкової загальновійськової підготовки та порядок ведення військового обліку

Боррель: Росія становить для ЄС екзистенційну загрозу

МАГАТЕ повідомило про чергову атаку майданчика ЗАЕС безпілотником

Окупанти двічі обстріляли прикордонний Вовчанськ, поранено чоловіка

Зеленський із віцепрем'єром німецького уряду Габеком обговорив постачання ППО та спільні оборонні проєкти

Україна почала переговори з Чехією про укладення угоди з безпеки

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА