17:14 05.06.2018

Кольченка почали обстежувати медики

2 хв читати
Кольченка почали обстежувати медики

Спеціальну комісію створено у ВК-6 у місті Копейську Челябінської області для обстеження стану здоров'я кримчанина Олександра Кольченка, який оголосив близько тижня тому голодування на підтримку українського режисера Олега Сенцова, котрий також голодує, повідомляє прес-служба уповноваженого з прав людини в Челябінській області Маргарити Павлової.

"З питань стану здоров'я О.Кольченка 5 червня створено медкомісію. В щоденному режимі проводиться його медичне обстеження. Скарг на умови перебування засуджений не має", - йдеться в повідомленні з посиланням на М.Павлову, яка у вівторок зустрілася з О.Кольченком.

Вона додала, що, зі слів засудженого, про голодування О.Сенцова він дізнався від адвокатів.

У свою чергу голова громадської спостережної комісії при ГУФСВП Василь Катане, який відвідав напередодні медсанчастину колонії, де перебуває О.Кольченко, у своєму повідомленні для ЗМІ уточнює, що від води ув'язнений не відмовляється.

"Співробітники колонії щоразу під час прийому їжі заносять у палату рознос із їжею, і він стоїть протягом півгодини на тумбочці", - зазначає В.Катане.

Також він додав, що О.Кольченко письмово спростував інформацію в низці ЗМІ про те, що нібито його примушують прийняти російське громадянство.

"Ніхто мене за час перебування в колонії не змушував ні фізично, ні вмовляннями приймати громадянство Російської Федерації. І я його, відповідно, не приймав", - наводиться в повідомленні заява О.Кольченка.

Як повідомлялося, Північно-Кавказький окружний військовий суд у Ростові-на-Дону в серпні 2015 року засудив українського режисера О.Сенцова, затриманого в Криму в 2014 році, до 20 років колонії суворого режиму. В РФ його звинуватили у створенні на території Криму терористичного угруповання. В тій самій справі О.Кольченка засудили до 10 років позбавлення волі.

14 травня 2018 року О.Сенцов оголосив голодування з вимогою відпустити всіх українців, яких утримують у РФ.

31 травня О.Кольченко також оголосив голодування з вимогою звільнити О.Сенцова.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Літаки F-16 почнуть прибувати в Україну цього року разом із навченими пілотами та обслуговуючим персоналом - глава Пентагону

У Києві терміново евакуйовують пацієнтів двох лікарень, зокрема дитячої, через загрозу російського ракетного удару по них - КМДА

Глава Пентагону на "Рамштайн-21": Ми приділимо особливу увагу посиленню протиповітряної оборони України

Зеленський звільнив Яковця з посади командувача Сил підтримки ЗСУ і призначив головою адміністрації Державної спеціальної служби транспорту

На Херсонщині ворожий БПЛА атакував цивільне авто, постраждав чоловік - ОВА

Чергову партію українського зерна доправлено до Судану - Зеленський

Команда Трампа готує пропозиції для послаблення незалежності ФРС - WSJ

СБУ і Нацполіція затримали в трьох областях України торговців трофейною зброєю

Міністра Сольського звільнили з-під варти, він знову виконує свої обов'язки

До Києва прибула новопризначена глава МЗС Латвії

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА