18:48 05.06.2018

Гройсман про пожежу в зоні відчуження ЧАЕС: Ситуація під повним контролем, хвилюватися не варто

2 хв читати
Гройсман про пожежу в зоні відчуження ЧАЕС: Ситуація під повним контролем, хвилюватися не варто

Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман заявляє, що ситуація в зоні відчуження та безумовного (обов'язкового) відселення Чорнобильської АЕС (Київська обл.), де у вівторок уранці сталося загоряння сухої трави з подальшим поширенням на лісовий масив на площі близько 10 га, цілком контрольована.

"Сьогодні вранці загорілися 10 га сухої трави в зоні відчуження. Підрозділи ДСНС швидко зреагували. Зараз на місці пожежі працюють понад сто осіб, три десятка техніки, пожежний літак Ан-32 і вертоліт Мі-8. Ситуація - під повним контролем", - написав В.Гройсман на своїй сторінці в соцмережі Facebook у вівторок увечері.

Глава українського уряду наголосив, що спеціальні служби застосовують усі необхідні засоби. Радіаційний фон - безпечний: "У Києві та в самому Чорнобилі, зокрема на майданчику Чорнобильської АЕС, він значно нижчий за допустимі позначки".

"Тому хвилюватися не варто. Наголошую ще раз: ситуація під повним контролем!" - підсумував прем'єр.

Раніше у вівторок інформацію про радіаційний фон станом на вечір вівторка розмістив на своїй сторінці в соцмережі Facebook керівник ДСНС Микола Чечоткін.

"У Києві радіаційний фон становить 10 мкР/год. (безпечний рівень - до 30 мкР/год.). У місті Чорнобилі радіаційний фон становить 24.1 мкР/год. (безпечний рівень - до 50 мкР/год.). На промисловому майданчику Чорнобильської АЕС радіаційний фон становить 50.7 мкР/год (безпечний рівень - до 140 мкР/год.)" - поінформував він.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Окупанти вдарили по Харкову, постраждалих немає - мер

На відео вбивства поліцейського на Вінниччині присутні військовослужбовці однієї з в/ч Сухопутних військ - Командування

Для України важлива участь Бразилії в першому Глобальному саміті миру - Зеленський

Кількість загиблих унаслідок ворожого обстрілу Вовчанська збільшилася до двох осіб

На прикордонному переході "Рава-Руська - Гребенне" з неділі частково відновлять пропуск вантажівок - Держприкордонслужба

Укргідрометцентр попереджає про сильні дощі та заморозки на заході країни

ОК "Південь" сприяє правоохоронцям у затриманні вбивць поліцейського на Вінниччині, підозрювані понад рік не служать у 28 ОМБр

"Укрзалізниця" повертає "Інтерсіті+" в Одесу в тестовому режимі

Віцеканцлер Німеччини Габек відвідав Миколаївську область

В Україні в неділю похолодає, пройдуть дощі

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА