17:01 07.06.2018

Слідство не виключає, що "витік" "списку 47" міг бути з країни, де перебуває замовник убивств

2 хв читати
Слідство не виключає, що "витік" "списку 47" міг бути з країни, де перебуває замовник убивств

Українські слідчі не виключають версію того, що "список 47" (список прізвищ потенційних жертв терористичних актів на території України) міг потрапити в розпорядження ЗМІ з країни, в якій перебуває замовник цих злочинів, проте також опрацьовуватимуть версію "просочування" інформації з українських правоохоронних органів, заявляє генпрокурор України Юрій Луценко.

"Слідство не виключає, що цей список був наданий журналістам не з України, а з країни, де перебуває замовник цих вбивств, для дискредитації слідства. Звісно, можливий витік з українських правоохоронних органів. Обидві версії буде ретельно відстежено", - сказав він журналістам у Києві в четвер.

Ю.Луценко нагадав, що Служба безпеки України розпочала кримінальне провадження за фактом просочування цієї інформації у вигляді списку.

При цьому генеральний прокурор утримався від коментарів щодо самого списку та вжитих правоохоронцями заходів безпеки стосовно його фігурантів.

"Я не коментуватиму ані сам список, ані заходи безпеки, яких було вжито після відповідних клопотань фігурантів цього списку, вважаю недопустимим робити це в публічній площині", - сказав він.

Водночас Ю.Луценко повідомив, що завдяки проведеній спецоперації з імітацією вбивства журналіста Аркадія Бабченка слідству вдалося отримати більше інформації про замовника цих злочинів.

"Найближчим часом ми готуємо нову підозру в цій справі", - сказав генпрокурор України.

Як повідомлялося, на початку червня на сайті інтернет-видання "Страна.ua" було оприлюднено список із переліком із 47 прізвищ громадян України та іноземних держав - потенційних жертв терористичних актів на території України.

5 червня СБУ відкрила кримінальне провадження за ч. 1 ст. 387 Кримінального кодексу України (розголошення даних досудового слідства або дізнання) через публікацію в ЗМІ списку прізвищ потенційних жертв. "У публікації зазначені прізвища громадян України та іноземних держав, яких планувалося фізично знищити в результаті терористичних актів на території нашої країни. При цьому відповідні дані будь-кому, зокрема автору публікації вищезгаданого інтернет-ресурсу, на розголошення зазначених відомостей органом досудового розслідування та процесуальним керівником не надавалися", - зазначили в прес-центрі СБ України.

6 червня в СБУ підтвердили Бі-Бі-Сі, що в "списку 47", оприлюдненому раніше в ЗМІ, фігурують ті самі прізвища, що й у списку, вилученому в результаті спецоперації з імітацією вбивства журналіста А.Бабченка.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА